Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα το πρωί στην πλατεία Γεωργίου Α΄ για τον 2ο Patras Half Marathon.

Η Πάτρα είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κλασικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος. Κι αυτό γιατί 4.000 δρομείς κάθε ηλικίας, εθνικότητας και φύλου ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μετέχοντας στον 2ο Patras Half Marathon.

Η δράση ξεκίνησε στις 09.00 από την πλατεία Γεωργίου, όταν δόθηκε η εκκίνηση του κυρίως event, του ημιμαραθωνίου των 21.097μ., με τη διαδρομή να εστιάζει κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας. Η συνέχεια στις 12.05 με τον αγώνα των 5χλμ. με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ στις 13.00. η εκκίνηση στον Παιδικό αγώνα του 1χλμ. στον οποίο θα τρέξουν 800 μικροί φίλοι του κλασικού αθλητισμού.

Νικητής του ημιμαραθωνίου των των 21.097μ. αναδείχθηκε ο σπουδαίος δρομέας Ιβάν Σιούρις με χρόνο 1.05.21, καταρρίπτοντας το δικό του περσινό ρεκόρ! Στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα ήταν περιχαρής, υποσχέθηκε πως θα βρεθεί στην Πάτρα και του χρόνου ενώ απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε άλλους αθλητές: «Ελάτε στην Πάτρα να κάνετε νέο ατομικό ρεκόρ»!

Πρώτη γυναίκα που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν η Νάνσυ Κοκκορού από την Σπάρτη, με χρόνο 1.21.39.

2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας: «Ποτάμι» 4.000 δρομέων - Νικητής στα 21χλμ ο Ιβάν Σιούρις με ρεκόρ αγώνα - Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ

Ο νικητής του αγώνα Ivan Siuris

2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας: «Ποτάμι» 4.000 δρομέων - Νικητής στα 21χλμ ο Ιβάν Σιούρις με ρεκόρ αγώνα - Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ

Η Νάνσυ Κοκκορού

Δείτε ζωντανά

Tα αποτελέσματα του 2ου Διεθνούς Ημιμαραθώνιου Πάτρας

Tα αποτελέσματα του Αγώνα 5χλμ.

Tα αποτελέσματα του Παιδικού αγώνα 1χλμ. A

Οπως καταλαβαίνει κανείς, σε συνδυασμό και με τον καλό καιρό που αναμένεται σήμερα στην περιοχή μας, ένα πολύχρωμο ποτάμι από φως και ζωή θα πλημμυρίσει από νωρίς το πρωί τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ακτινοβολώντας στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο ότι κάτι σπουδαίο γίνεται στην πόλη μας, χάρη στις προσπάθειες των δυο διοργανωτών, του Πέλοπα και του δημοσιογραφικού οργανισμού της «Πελοποννήσου», καθώς και όσων στηρίζουν το νέο δρομικό θεσμό.

Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν χθες και προχθές τα race kit τους από το Μέγαρο της «Πελοποννήσου», ενώ χθες το απόγευμα διοργανώθηκε και Pasta Party στα Παλαιά Σφαγεία για όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μπουν από την παραμονή του event στο κλίμα της δρομικής γιορτής.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι από νωρίς σήμερα το πρωί θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πάτρα από ΕΛΑΣ και Τροχαία, οπότε οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεχτικοί.

Ραντεβού, λοιπόν, σήμερα στον 2ο Patras Half Marathon. Σηκωνόμαστε και τρέχουμε ή στηρίζουμε αυτούς που τρέχουν, στέλνοντας μηνύματα εξωστρέφειας και υγείας και διαφημίζοντας την περιοχή μας σε όλη την οικουμένη. Είναι μια γιορτή για όλους μας και γι΄ αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Πηγή: pelop.gr