Το προσωπικό που θα απασχοληθεί για το 2ο Helmos Mountain Festival, είναι περί τα 700 άτομα

Ξεικινά, από σήμερα Παρασκευή με κορύφωση τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στα Καλάβρυτα, το «2ο Helmos Mountain Festival», που θα υποδεχτεί σχεδόν 11.000 επισκέπτες, για να διασκεδάσουν, αλλάζοντας τον τρόπο διακοπών πολλών νέων σε τόπο συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ψυχαγωγία, άθληση και πολύ τραγούδι στις πλαγιές του μυθικού Χελμού, μέρα- νύχτα στη φύση, σε έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς με υψομέτρο 1.700 μ., που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco «Χελμού – Βουραϊκού» κι έχει ως απώτερο σκοπό τη διαφύλαξή του, με δραστηριότητες αναψυχής και συναυλίες.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξης Αγριος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», διαβεβαίωσε πως «όλα είναι έτοιμα, σε όλα τα επίπεδα, με ασφάλεια κι όλα τα σχετικά μέτρα για να περάσουν, όλοι υπέροχα». Στον χώρο του ΧΚ έχουν τοποθετηθεί ειδικά κοντέινερ, στα οποία θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης και υποδοχής των τουριστών, ενώ θα υπάρχουν και περίπτερα για όλες τις ανάγκες. Συνολικά, το προσωπικό που θα απασχοληθεί το τετραήμερο είναι περί τα 700 άτομα!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Οι διοργανωτές προτείνουν στους επισκέπτες να αποφεύγουν τις οδικές μετακινήσεις με ΙΧ και να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του Φεστιβάλ, καθώς υπάρχει περιορισμένος χώρος στάθμευσης στο ΧΚ και προς αποφυγή προβλημάτων και συνωστισμού, η κυκλοφορία από Καλάβρυτα προς Χιονοδρομικό ενδέχεται να διακοπεί ολοκληρωτικά και οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται, αποκλειστικά, από λεωφορεία της διοργάνωσης χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν άνετα, ζεστά ρούχα και αδιάβροχα πανωφόρια, στη φιλοσοφία του layering, που θα επιτρέπει να είναι ευέλικτοι στις εναλλαγές καιρού, αφού η θερμοκρασία το βράδυ πέφτει αισθητά. Επιπλέον, οπωσδήποτε κλειστά παπούτσια, κατάλληλα για πεζοπορία.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ
H κατασκήνωση σε ορεινό περιβάλλον απαιτεί αδιάβροχα αξεσουάρ, που θα προστατέψουν από υγρασία και βροχή. Οι ζεστοί υπνόσακοι και τα άνετα υποστρώματα είναι τα απόλυτα must στο camping. Η παραμονή σε σκηνές επιτρέπεται μόνο εντός των ορισμένων ζωνών κι εκτός ορίων οι κατασκηνωτές θα απομακρύνονται.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο, ως προορισμός, γενναιόδωρα δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να έρθει σ’ επαφή με το βουνό, να το γνωρίσει, να ψυχαγωγηθεί, ν’ αθληθεί, να χαρεί τις ομορφιές του και να πληροφορηθεί τις παραδόσεις και τον πλούτο του. Η καλή προετοιμασία, η μεθοδική δουλειά και η επίμονη προσπάθεια από μέρους όλων των συντελεστών προμηνύουν ότι το Φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο».

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Θανάσης Κανελλόπουλος,ανέφερε: «Είναι μια γιορτή της φύσης και της μουσικής, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν θα ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και θα ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Κακκαβάς, σημείωσε: «Καλούμε τους συναδέλφους να φανούν συνεργοί στην επιτυχία του θεσμού. Κατανόηση, ευγένεια και καθαριότητα δημόσιων χώρων και εξυπηρέτηση χωρίς περιστατικά κερδοσκοπίας. Ιδιαίτερα στον κεντρικό πεζόδρομο να δοθεί ο απαραίτητος χώρος, ώστε να διεξάγεται ομαλά και πολιτισμένα η διέλευση επισκεπτών και ΑμΕΑ».

Πηγή: pelop.gr