Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 του Δήμου Καλαβρύτων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Ενότητα Σταμάτης Ανδριόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για το αν έχει βρεθεί κάποια λύση για την μεταφορά μαθητών από τον οικισμό Σκαρπέικα, προς την έδρα της Δημοτικής Ενότητας, στο Δημοτικό Σχολείο της Κλειτορίας,  και ποια είναι αυτή.

Απάντηση στην ερώτηση του κ. Σταμάτη Ανδριόπουλου έδωσε ο βοηθός Δημάρχου κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ανέφερε ότι για τα “Σκαρπέικα” έχει ασχοληθεί η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της. Σημείωσε επίσης ότι, ήδη έπεσαν κάποια τσιμέντα σε δύσκολα σημεία του δρόμου με δαπάνες του Δήμου και ότι έχει επίσης προβλεφθεί να τσιμεντοστρωθεί από το Δήμο ένα κομμάτι μήκους 500-600 μέτρα περίπου, μέσω του προγράμματος αγροτικής οδοποιίας, ενώ ένα άλλο κομμάτι προβλέπεται να τσιμεντοστρωθεί, μέσω του ίδιου προγράμματος, από την Περιφέρεια.

Επίσης ο κ. Δουκλιάς σημείωσε ότι η Περιφέρεια πρότεινε επίσης να ενοικιάσει σπίτι για τα παιδιά στην Κλειτορία, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από τους γονείς, ενώ παράλληλα τους πρότεινε να αυξήσει το ποσό των 70 ευρώ σε 140 που δίνεται στις οικογένειες ανά μήνα, προκειμένου να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στην Κλειτορία.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Περιφέρεια που να ζητά όπως πρότεινε ο κ. Σταμάτης Ανδριόπουλος να δοθεί μια μόνιμη λύση.

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έγινε γνωστό πρόσφατα όταν τα παιδιά σταμάτησαν για μέρες να πηγαίνουν στο σχολείο τους.

Δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για να πηγαίνουν τα παιδιά απ’ το σπίτι τους στο σχολείο και να γυρίζουν πίσω… Μόλις 4 χιλιόμετρα απ’ την Κλειτορία…

Τα Σκαρπέικα είναι 4 Χιλιόμετρα από την Κλειτορία και τα 1,8 km, χωματόδρομος που μόλις πιάσουν οι πρώτες βροχές ο χωματόδρομος, κάνει δύσκολη την διέλευσή των αυτοκινήτων και αυτός είναι ο λόγος που οι επαγγελματίες οδηγοί δεν αναλαμβάνουν την μεταφορά των μαθητών.