ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων συνήλθε σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2022, σε έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση,  μετά την αγγελία του αιφνίδιου θανάτου του συνδημότη μας, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

Αξιωματικού (Αντιπτεράρχου) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, 

Ο Γεώργιος Αθανασίου του Μιχάλη και της Αικατερίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε  στα Καλάβρυτα. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη το 1970 στη Σχολή  Ικάρων (Τμήμα Ιπταμένων) απ’ όπου αποφοίτησε το 1974. Υπηρέτησε σε πολλές  μονάδες και σχηματισμούς. Το 2002 έγινε Ταξίαρχος και υπηρέτησε ως Διοικητής  Αεροπορίας στην Κύπρο. Το 2005 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πτήσεων  Εδάφους και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Επανήλθε το 2010  στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.  (Α.Σ.Α.ΕΔ.) ως Δ/ντης μέχρι το έτος 2012 και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιπτεράρχου. 

Λαμβάνοντας υπόψη το ήθος, τον πατριωτισμό, την εξαίρετη και ανεκτίμητη  προσφορά του στη Μαρτυρική μας πόλη και στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία  των Καλαβρύτων, στην Πολεμική Αεροπορία και στην πατρίδα, 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

  1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εκλεκτού συμπατριώτη  μας Γεωργίου Αθανασίου, που με το σπάνιο ήθος, την εξαίρετη προσωπικότητά  του, την σπουδαία επαγγελματική του διαδρομή και την κοινωνική του  προσφορά, τίμησε τα Καλάβρυτα και την πατρίδα μας.  
  2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος. 
  3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 4. Να παραστεί σύσσωμο το Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του. 5. Να εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και  προσωπικός του φίλος, τον αποχαιρετιστήριο λόγο. 
  4. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δήμου και να  συνοδεύσει η Φιλαρμονική τη σωρό του. 
  5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Η απόφαση (ψήφισμα) αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 4/2022. 

 Ο Πρόεδρος Ο Δήμαρχος Τα Μέλη