Ασθένεια Πλατάνων.
Εκδήλωση των σχολείων της Κλειτορίας, του κέντρου περιβαλλοντική εκπαίδευσης, με τη συνεργασία Δήμου Καλαβρύτων, ΠΔΕ, Ορειβατικού Συλλόγου για το μεταχρωματικό έλκος πλατάνου. Σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας για την ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών όχι μόνο στα όρια της Περιφέρειας αλλά όλο το ενημερωτικό υλικό που δημιούργησε η Περιφέρεια το έστειλε σε όλους τους δήμους της χώρας.

Μια ιδέα των μαθητών, μαθητριών Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κλειτορίας που γίνεται πράξη και συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας Ακράτας, το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Κλειτοριας, τον Εκπολιτιστικό-Επιμορφωτικό Σύλλογο Κλειτορίας, τον ΕΑΟΣ Κλειτορίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Καλαβρύτων και τη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας.

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους δοσμένη από την οπτική των παιδιών σε μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να αναδείξει το πραγματικό πρόβλημα. Σε ένα δημόσιο forum με εισηγήσεις, τοποθετήσεις των κατοίκων, θεατρικά, εικαστική μαθητική έκθεση θα προσεγγίσουμε μια απειλή για όλους μας.

Κεντρικός ομιλητής Παναγιώτης Τσόπελας, Δρ. Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος, τέως διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛ.Γ.Ο.-«ΔΗΜΗΤΡΑ»..

Παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ζαΐμης, οι Αντιδήμαρχοι Σαμαρτζόπουλος και Ροδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δουκλιάς και Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κλειτορίας κος Παπακανέλλος, η Δασάρχης Καλαβρύτων κα Κολλύρου, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, ο Πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. Καλαβρύτων κος Τσάμης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων κ. Κακκαβάς και κ. Ράπανος και εκπρόσωποι από το Α.Τ. Κλειτορίας.