Με λαμπρότητα, κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η Ανάληψη του Σωτήρος, στον Σπηλαιώδη ναό της Αναλήψεως Καστριών Καλαβρύτων!

Η «Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς» , θαυμάζοντας την «εξ ύψους δύναμιν…» του Πλαστουργού της φύσης, στον «ΣΠΗΛΑΙΩΔΗ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ» -μοναδικό ΔΙΑΤΗΡΗΤΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, στα Καστριά Καλαβρύτων!!

Κάθε χρόνο, κατά τη γιορτή της Αναλήψεως , το απέριττο εκκλησάκι, προσελκύει μεγάλο πλήθος προσκυνητών, από την ευρύτερη περιοχή της Κλειτορολευκασίας και των Καλαβρύτων!

Ο ναός της Αναλήψεως βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. βόρεια του χωριού Καστριά και είναι χτισμένος στην χαράδρα του Χελμού, στο ρέμα της Λαγκάδας και είναι διατηρητέο μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ αποτελεί γεώτοπο του Γεωπάρκου Χελμού Βουραικού. Ο ναός από παλαιοτέρων χρόνων προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από την π. Επαρχία Καλαβρύτων, την Αχαΐα αλλά και όμορους νομούς.

Η μετά από 40 ημέρες Ανάληψη του Θε-ανθρώπου είναι η τελευταία πράξη Του μετά τη Ανάστασή του.
Κουβαλά ο Θεός Λόγος ολόκληρη την ανθρώπινη φύση μαζί του και την εκκεντρίζει στην Τριαδική Θεότητα.

Ο δικός μας αντίστοιχος εκκεντρισμός στον Αναστάντα αποτελεί το μυστηριακό δρόμο τόσο της δικής μας κατακόρυφης εν καιρώ ανάληψης,
όσο και στην εδώ και τώρα συμμετοχή μας στα κοινά προβλήματα εν τόπω και χρόνω.