Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου –  Η πιο φωτεινή.

Τα τελευταία 20 Χρόνια ,ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς (Η Αγία Λαύρα).,ανήγειρε τρείς ανδριάντες, του Π.Π. Γερμανού, στον Πειραιά, την 22/3/2003,κοντά στον Ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη, στο Πασαλιμάνι, όπου εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, τον βλέπουν και τα σχολεία έρχονται, προσκυνούν καί διδάσκονται.

2. Στην Αγία Λαύρα ,την 25/3/2006, καλύπτοντας το εθνικό καί θρησκευτικό χρέος μας, Εκεί, στην κιβωτό της ελευθερίας ,όρκισε τους αγωνιστάς την 17 Μαρτίου 1821,στο Ιερό λάβαρο που απεικονίζει την κοίμηση της Θεοτόκου και έγινε η έναρξη του αγώνα.

 

3. Στην Κλειτορία Καλαβρύτων, τήν 30 Μαΐου 2020 ,εκεί ,την 9 Μαρτίου, 1821, αντέδρασε, δεν πήγε στην Τρίπολη, είπε το πρώτο Όχι, επέστρεψε στην Αγία Λαύρα καί κήρυξε την έναρξη του αγώνα. Δεκάδες εκδρομικά πούλμαν, πηγαίνοντας στις πηγές του Αροανίου σταματούν, προσκυνούν, θαυμάζουν, ενισχύουν την οικονομία της Κλειτορίας

Το 2011 φτιάξαμε, μερίμνη της Αγίας Λαύρας , το πρώτο πιστό αντίγραφο του Λαβάρου, με αυτό ξεκινά η παρέλαση στον Πειραιά.

Χαρίσαμε εικόνες της Θεομήτορος καί άλλων Αγίων, σε μοναστήρια της επαρχίας μας καί όχι μόνον . Όλες οι αποφάσεις ήσαν ομόφωνες των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων καί Γενικών συνελεύσεων, των δύο αδελφών σωματείων του Πειραιά.

Ήδη από μερικούς, ευτυχώς ολίγους οψίμως, ΒΑΛΛΟΜΕΘΑ. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι ενεργήσαμε σωστά.

Τούς ευχαριστούμε.

Ανδριάντες του μαρτυρικού Πατριάρχου Γρηγορίου του Έ(νυν Αγίου), θείου του Π.Π. Γερμανού ,κοσμούν πολλά μέρη της Ελλάδος.

21/6/2022- Ο πρόεδρος Αθανάσιος Π. Χρονόπουλος, επίτιμος Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Ανάπτυξης