«Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια, το έχω γούρι κάθε περιοδεία μου στην Αχαΐα να ξεκινάει από Αιγιο, δεν είναι έργα μουσαμαδες, είναι έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων, θα ξανακάνουμε την περιοχή πρωταγωνιστρια στο αναπτυξιακό όραμα για τη χώρα μας. Ειμαστε Παράταξη συνεπής σε όσα λεμε είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους Αχαιούς, να μειώσουμε φόρους, νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες στους νέους ανθρωπους, παρά τις τεράστιες δυσκολίες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Αίγιο λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, στην οδό Μητροπόλεως έξω από την Παναγία Φανερωμένη, όπου τον υποδέχθηκαν δεκάδες αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Πρώτα πάντως, χαιρέτησε τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας κ. Βασίλη Σταθακάρο έλαβε μια ανθοδέσμη από ένα χαμογελαστό κοριτσάκι. Ακολούθως πήρε το μικρόφωνο και στη σύντομη ομιλία του, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μπει πλέον σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, με νέες ευκαιρίες, στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνέπεια στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

“Το μέλλον της πατρίδας είναι στα δικά σας χέρια, γιατί θα εμπιστευτείτε ξανά τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2023” τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: “Το έχω γούρι σε κάθε περιοδεία στην Αχαΐα να ξεκινάω από το Αίγιο. Αυτή τη φορά θα έχω την ευκαιρία να μείνω δύο ημέρες, να περιοδεύσω σε μεγάλα έργα που είναι πραγματικά εργοτάξια με εξασφαλισμένους πόρους και όχι μουσαμάδες, που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των κατοίκων, για να γίνουμε πρωταγωνιστές στο αναπτυξιακό όραμά μας. Η μεγάλη διαφορά μας από τους προκατόχους μας, είναι ότι είμαστε μια παράταξη συνεπής σε όσα υποσχόμαστε. Θυμάμαι τη μεγάλη ομιλία που είχαμε κάνει στην Πάτρα προεκλογικά, είχα δεσμευτεί απέναντι στους αχαιούς ότι θα μειώσουμε τους φόρους, θα βάλουμε την Ελλάδα σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, θα δώσουμε στη νέα γενιά περισσότερες ευκαιρίες, ώστε η ζωή τους να είναι καλύτερη από των γονιών τους. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που μας βρήκαν, τόσο από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες όσο και από την πανδημία του κορωνοϊού, ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας”.

Και συνέχισε: “Το κύρος μας είναι αναβαθμισμένο ως χώρα. Καταφέραμε και πήραμε χρήματα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και αυτά έγιναν κρατικές επιδοτήσεις που βλέπετε στους λογαριασμούς σας. Σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πληρώνοντας μισθούς σε ανθρώπους που θα έμεναν άνεργοι και σήμερα, μέσα από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι συνταξιούχοι θα δουν από το νέο έτος αυξήσεις που θα φτάσουν το 8%. Η εισφορά αλληλεγγύης, αυτό το χαράτσι του παρελθόντος, καταργείται οριστικά για όλους. Θα δώσουμε έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας και με αυτόν τον τρόπο θα πορευτούμε και στο μέλλον και μετά το 2023 με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού που θα μας δώσει μια ακόμη τετραετία. Ποτέ η πατρίδα μας δεν ήταν καλύτερα θωρακισμένη, αυτό έγινε με πολλή προσπάθεια, στοχευμένες επενδύσεις που μας επιτρέπουν να μπορούμε να υπερασπιστούμε με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά δικαιώματά μας”.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: “Θα κρατήσετε ένα πράγμα, είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε, δεν θα τάξουμε κάτι που δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, το έργο μας είναι εξαιρετικά πυκνό, δεν αφορά μόνο την οικονομία και την άμυνα αλλά και την υγεία, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τον πρωτογενή τομέα, σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.”

Λίγο πριν αποχωρήσει κι αφού δεν αρνήθηκε να βγάλει και αρκετές… selfies, ο κ. Μητσοτάκης εισήλθε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου για να προσκυνήσει την Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Προϊστάμενο του ναού και εκπρόσωπο Τύπου της Μητρόπολης π. Αθανάσιο Λιακόπουλο αλλά και τηλεφωνική συνομιλία με τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, χωρίς όμως κάμερες.

Παρών ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους συνεταιρισμών και φορέων του πρωτογενούς τομέα κατά την παραμονή του στην Αχαΐα και μάλιστα, παραπολιτικά, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σύντομα κάποια καλή είδηση για την κορινθιακή σταφίδα. Ανάμεσα στο πλήθος διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, τους βουλευτές κ.κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελο Τσιγκρή και Ιάσονα Φωτήλα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου κ. Βασίλη Χριστόπουλο, ο οποίος επέδωσε στον πρωθυπουργό φάκελο με όλα τα στοιχεία για το μεγάλο έργο του διυλιστηρίου νερού στον ποταμό Σελινούντα (που πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επιτέλους η χρηματοδότησή του), τον αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο που επίσης του επέδωσε υπόμνημα για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στο Αίγιο (το αίτημα κατατέθηκε επισήμως χθες προς το ΥπΑΑΤ), τους αντιδημάρχους κ.κ. Στράτο Βαρδάκη και Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, τον επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” κ. Χρήστο Γούτο με συνεργάτες του, μέλη της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αντώνη Κουνάβη, μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ. Αιγιαλείας κ.α.

Πηγή: filodimos.gr