Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξίου, πολιούχου των Καλαβρύτων, στις 12 το μεσημέρι στο Πέτρινο Κτίριο, εγκαινιάστηκε η Έκθεση «Η Ευζωνική Στολή-Η ιστορική Διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά» που διοργανώνεται απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων με τη συνδρομή της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πέτρινο Κτίριο, στην κεντρική πλατεία Πετμεζαίων, έως και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό απ’ τις 10 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα και απ’ τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.

Για τις ανάγκες της Έκθεσης, απ’ το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα διατεθούν δυο Αξιωματικοί και τέσσερις Εύζωνες οι οποίοι και θα συνδράμουν στο έργο της παρουσίασης -στους επισκέπτες της Έκθεσης- της ιστορίας και της αποστολής της Προεδρικής Φρουράς.

Η Έκθεση της Ευζωνικής Στολής περιλαμβάνει συνολικά σαράντα έγχρωμες υδατογραφίες του ενδυματολόγου, οπλογνώστη και ζωγράφου Γιάννη Μυλωνά μέσα απ’ τις οποίες αναπαρίσταται η ιστορική διαδρομή της Ευζωνικής Στολής αλλά και της Προεδρικής Φρουράς.

«Η φιλοξενία της Έκθεσης στα Καλάβρυτα αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις μας οι οποίες κορυφώνονται με την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων, της πρώτης ελληνικής πόλης που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και της Ύψωσης του Λαβάρου και της ορκωμοσίας των Αγωνιστών στην Αγία Λαύρα», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.