Ακόμα και το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, δεν τις βρίσκουμε στον πάγκο του μανάβη αρκετά ζουμερές. Μπορούμε όμως να τις ωριμάσουμε και στο σπίτι πολύ εύκολα.

Δεν είναι δύσκολο να ωριμάσετε φρούτα και λαχανικά στο σπίτι, ειδικά το καλοκαίρι που η υψηλή  θερμοκρασία βοηθά πολύ τη διαδικασία. Παραθέτουμε λοιπόν τρεις απλούς τρόπους που θα εφαρμίσετε στις νρομάτες.

Αφήστε τες να… λιαστούν
Ο πιο κλασικός τρόπος ωρίμασης της ντομάτας είναι να την τοποθετήσετε σε μέρος που έχει άπλετο φυσικό φως με την πλευρά του στελέχους που έχει κοπεί από το κλαδί προς τα κάτω για να είναι σταθερή. Μετά από μερικές μέρες στον ήλιο είναι αρκετά ζουμερές, ό,τι πρέπει για μια ωραία χωριάτικη σαλάτα.

Βάλτε τες σε μια σακούλα

Αν θέλετε να επιταχύνετε λίγο τη διαδικασία, τοποθετήστε τες σε μια σακούλα (πλαστική ή χάρτινη) ή χάρτινη κούτα που έχετε τρυπήσει σε κάποια σημεία για να παίρνει το περιεχόμενο αέρα. Μην τις στριμώξετε, χρειάζονται χώρο για να ωριμάσουν σωστά. Η διαδικασία παγιδεύει μια ποσότητα αιθυλενίου που απελευθερώνουν οι ντομάτες και αυτό βοηθά στην ταχύτερη ωρίμασή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr

πηγη – Protothema.gr