ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ- ΖΑΧΛΩΡΟΥ ΠΟΡΤΕΣ!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
43ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού
Στο πλαίσιο του 43ου Πανελλήνιου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού, την Κυριακή 14 Μαΐου, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου υλοποιεί θεματικές ξεναγήσεις σε μικρούς και μεγάλους στο τμήμα του φαραγγιού από Κάτω Ζαχλωρού μέχρι τις Πόρτες.
Σκοπός είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν, μέσω της πεζοπορικής διαδρομής Κ. Ζαχλωρού-Πόρτες, όλα τα στοιχεία που κάνουν το Φαράγγι του Βουραϊκού, μοναδικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, να συζητήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες της Μονάδας Διαχείρισης για το πώς δημιουργήθηκε το φαράγγι καθώς και για την χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενεί, αλλά και τι είναι και τι κάνει το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού για το περιβάλλον, τη φύση και τον άνθρωπο!
Οι ξεναγήσεις θα γίνουν σε 3 ομάδες των 20 περίπου ατόμων, με οδηγούς πεδίου το εξιδεικευμένο προσωπικό της ΜΔ (αναλόγως τη συμμετοχή, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν περισσότερες από τρεις ομάδες). Το σημείο συνάντησης θα είναι στο σταθμό του Οδοντωτού στην Κ. Ζαχλωρού, την Κυριακή 14 Μαΐου. Οι ομάδες θα ξεκινήσουν από αυτό το σημείο με μισή ώρα διαφορά η μια από την άλλη, με ώρα έναρξης στις 10 π.μ. (1η ομάδα: 10 π.μ., 2η ομάδα: 10.30 π.μ., 3η ομάδα 11π.μ.).
Δηλώστε συμμετοχή με προσωπικό μήνυμα στις σελίδες μας στο Facebook:
• Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού και ΠΠ Βόρειας Πελοποννήσου
• Γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού-Chelmos Vouraikos Unesco Global Geopark
Βάλτε τα ορειβατικά σας μποτάκια και ελάτε να μας συναντήσετε! Σας περιμένουμε!
Ισχύουν οι γενικές οδηγίες για τη συμμετοχή, που είναι αναρτημένες στο πρόγραμμα για το 43ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων (διοργανωτή).