Διασώστες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, βίωσαν την απόλυτη καταστροφή σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Πολλοί εκ των διασωθέντων ήταν παιδιά και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Βιώσαν από κοντά την απόλυτη καταστροφή και κλήθηκαν κάτω από πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες να σώσουν και να απεγκλωβίσουν, τείνοντας χείρα βοηθείας, όπως άλλωστε έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν, σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, άτομα που βρίσκονταν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Οι διασώστες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων, συνεχίζουν το έργο τους.

Τέσσερις διασώστες της ομάδας ορμητικών νερών με δυο διασωστικές λέμβους, παραμένουν και επιχειρούν. Η συγκεκριμένη ομάδα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και προχθές σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές που έχει στη διάθεση της η «Πελοπόννησος» και σας παρουσιάζει, προχώρησε συνολικά σε 320 απεγκλωβισμούς και διασώσεις πολιτών από τα χωριά Παλαμά και Μαραθέα κυρίως, αλλά και από τα χωριά Κόρδα και Κεραμίδι.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Ο «αθλος» των 420 διασώσεων από τα «θαμμένα» χωριά της Θεσσαλίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί εκ των διασωθέντων ήταν παιδιά και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, καρδιοπαθείς, ογκολογικοί ασθενείς, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, αλλά και νεφροπαθείς που έχρηζαν αιμοκάθαρσης. Δίνοντας «μάχη» με το χρόνο, πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και η μεταφορά ενός παραπληγικού παιδιού και ενός ηλικιωμένου που υπέστη εγκεφαλικό. Ο άνδρας διεκομίσθη, όπως αποδείχθηκε, εγκαίρως σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Ο «αθλος» των 420 διασώσεων από τα «θαμμένα» χωριά της Θεσσαλίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός από τις ζωές που έσωσαν οι πατρινοί διασώστες, που όλες αυτές τις ημέρες νυχθημερόν «σαρώνουν» τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, στο πλαίσιο αναζήτησης ηλικιωμένης αγνοούμενης στο Μαραθέα, την εντόπισαν νεκρή.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Ο «αθλος» των 420 διασώσεων από τα «θαμμένα» χωριά της Θεσσαλίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δύο ελικόπτερα Agusta Bell που «σηκώθηκαν» από το αεροδρόμιο του Αράξου, όπως είχε γράψει η «Π», με 4 διασώστες της ΕΜΑΚ Πάτρας, συμμετείχαν στη γιγαγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από αέρος. Τα ελικόπτερα προέβησαν σε διάσωση και απεγκλωβισμό περίπου 100 ατόμων, κυρίως από τα χωριά Βλοχός, Παλαμάς και Μεταμόρφωση, αλλά και από τα χωριά Κοσκινάς, Κρανιά, Φανερωμένη, Γκριζάνο και Παλαιοχώρι. Επιπλέον, συνέδραμαν στη διανομή τροφίμων, νερών, φαρμάκων κ.λπ. στις αποκλεισμένες περιοχές, ενώ έγιναν και διασώσεις ζώων.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Ο «αθλος» των 420 διασώσεων από τα «θαμμένα» χωριά της Θεσσαλίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ 6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Ο «αθλος» των 420 διασώσεων από τα «θαμμένα» χωριά της Θεσσαλίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: pelop.gr