7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ.ΠΑΤΡΑ : Ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός θεσμός της περιφέρειας

7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

19-21 Σεπτεμβρίου 2019
Achaia Clauss, Πάτρα
Η Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ διοργανώνει το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στην Πάτρα, στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019. Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν, υλοποιούν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή μας.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην εναρκτήρια συνεδρίαση με τίτλο: «Μια ολιστική στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη: Πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θέλουμε να πάμε;» θα παρουσιαστεί το γενικότερο όραμα μετεξέλιξης του Συνεδρίου αλλά και οι μετρήσεις/δείκτες και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα.

Στην επόμενη συνεδρία «Η περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της ΕΕ: Πού μπορούμε να πάμε, πώς και με ποιους συμμάχους;» πρόκειται να αξιολογηθούν τα απολογιστικά στοιχεία για την εφαρμογή των στρατηγικών στόχων 2016-2020 ως προς την ανάπτυξη ευκαιριών για εργασία, επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιότητα ζωής για τους Ευρωπαίους πολίτες, εστιάζοντας στην έναρξη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος 2021–2027 που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα έχει αυξημένους πόρους για τη χώρα μας τουλάχιστον κατά 8%.

Στη συνεδρία «Καινοτομία, Επενδύσεις, Εξωστρέφεια – Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την περιφέρεια» θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου με ορίζοντα το 2050, το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή μας με βάση την ένταση γνώσης που παράγει καινοτομία, νέες επενδύσεις και έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και τους στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της συνεδρίας «Οι ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης» θα συζητηθούν τρόποι αξιοποίησης όλων των εν δυνάμει ενεργειακών στοιχείων τοπικού, πανελλαδικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα και την κρισιμότητα των επίκαιρων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη συνεδρία για την «Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη» θα συζητηθεί ο ρόλος της περιφερειακής/τοπικής διοίκησης στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα διαχειρίζονται μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδοτήσεων από προηγούμενες περιόδους.

Εξάλλου, ο «Βιώσιμος Θεματικός Τουρισμός: Οινοτουρισμός» θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης ώστε ν’ αποτελέσει πηγή έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό όλες τις εποχές του χρόνου, και κατ’ επέκταση πηγή εισοδήματος και ανάπτυξης, μέσα από συνέργιες από την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον αμπελο-οινικό κλάδο, τους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης, καθώς και τους τουριστικούς πράκτορες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πρόκειται ακόμη να συζητηθούν η «Κυκλική Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη» όπου θα παρουσιασθούν οι βασικοί άξονες της κυκλικής οικονομίας και οι δημόσιες πολιτικές που την προωθούν, όπως είναι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά, ώστε να ολοκληρώνεται ο κύκλος χρήσης των προϊόντων και η βέλτιστη διαχείριση αποβλήτων.

Σε ό,τι αφορά τα «Σύγχρονα Δίκτυα Υποδομών» στη Δυτική Ελλάδα, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν βασικοί οδικοί άξονες οι οποίοι, μαζί με τις υπάρχουσες υποδομές μπορούν να κάνουν την Δυτική Ελλάδα έναν ισχυρό παίχτη στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.

«Μεσογειακοί Παράκτιοι αγώνες, Πάτρα 2019: Η επόμενη μέρα», καθώς η πρόσφατη εμπειρία θέτει εκ νέου βασικά ζητήματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος για τη πόλη μας και την περιφέρεια.

Θα συζητηθούν επίσης οι «Σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας» ώστε να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας και ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης.

Τέλος, «Η περιφερειακή πόλη του 2030», στο πλαίσιο του προβληματισμού «Πόλη Λειτουργική – Καλαίσθητη – Ασφαλής».

Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερό αναπτυξιακό θεσμό της περιφέρειας, πραγματοποιεί η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπως επίσης του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Κάντε την εγγραφή σας εδω:   ΕΓΓΡΑΦΕΣ                 

>>>>> Μπορείτε να κατεβάσετε υλικό για δημοσίευση από εδώ:
Press_Kit

ΤΕΛΟΣ
_______________________________________________________________________________

Ετήσιο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Από το έτος 2013 η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η μεγαλύτερη και ιστορικότερη περιφερειακή εφημερίδα της χώρα – εκδίδεται στην Πάτρα από το 1886 – διοργανώνει ετήσιο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με σκοπό να αναδειχθούν και να αποκρυσταλλωθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιφερειακής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στη Δυτική Ελλάδα.
Είναι η σπουδαιότερη ετήσια συνάντηση οικονομικών, πολιτικών, επιχειρηματικών, και κοινωνικών παραγόντων με θέμα την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Βασική επιδίωξη του Ετήσιου Συνεδρίου είναι η συστηματική καταγραφή του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για τη περιοχή, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εκπονούνται ή υλοποιούνται για την ευρύτερη περιοχή.

 

Για πληροφορίες σχετικά με οργανωτικά θέματα ή το πρόγραμμα του Συνεδρίου επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
ή τηλεφωνήστε στο: 2611.100210

pelopevents.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή