Η ΕΛΙΑ με την αρωγή του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. οργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά το Arcadia Classic Tour.
Με την δροσιά της Άνοιξης…
Ο ανοιξιάτικος καιρός θα επιτρέψει σε όλους να πλοηγηθούν με ασφάλεια και να απολαύσουν τις υπέροχες αρκαδικές και αχαϊκές διαδρομές. Το πρώτο όχημα θα εκκινήσει από την Αρχαία Κόρινθο για το 1ο Σκέλος, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 11:01. Οι συμμετέχοντες αφού διανύσουν 220 χιλιόμετρα περνώντας από παραδοσιακούς οικισμούς και εκτελέσουν τις 8 πρώτες δοκιμασίες ακριβείας αναμένεται να τερματίσουν, μετά την καθιερωμένη ανασυγκρότηση στην Κλειτορία, στην φιλόξενη Πάτρα στις 18:00. Εκεί, η Αχαϊκή πρωτεύουσα θα πάρει την σκυτάλη, ανοίγοντας την αγκαλιά της σε πληρώματα και συμμετέχοντες.
Η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) με την υποστήριξη των ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και ΑΡ.Σ.Ο.Ε διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά, το διήμερο 13-14 Μαΐου, τον Αγώνα Ακριβείας Ιστορικών Αυτοκινήτων, Arcadia Classic Tour (ACT2023) με διαδρομές μέσα από Κορινθία, Αρκαδία και Αχαΐα μέχρι το τελικό μας προορισμό, την Πάτρα.
Η διήμερη εκδήλωση regualarity περιλαμβάνει συνολικά 320 χιλιόμετρα, με 12 Ε.Δ.Α. μήκους σχεδόν 160 χιλιομέτρων !
Οι διαδρομές καλύπτουν τμήματα της ορεινής Κορινθίας Αχαΐας και Αρκαδίας με επίκεντρο το Δήμο Πατρών. Αφετηρία η Αρχαία Κόρινθος όπου με την υποστήριξη του Δήμου θα εκκινήσει το Α’ Σκέλος του Αγώνα, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11:01.
Το Α’ σκέλος θα ολοκληρωθεί, μετά την ανασυγκρότηση στην Κλειτορία,, το απόγευμα στις 18:00 και αφού οι αγωνιζόμενοι έχουν διανύσει 220 χλμ και έχουν εκτελέσει 8 ΕΔΑ. Η φιλόξενη Πάτρα θα πάρει την σκυτάλη. Το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου θα εκκινήσει το Β’ Σκέλος στις 10:01.
Ακόμη 100 χλμ οδηγικής πανδαισίας με 4 ΕΔΑ στο πολύχρωμο ανοιξιάτικο τοπίο της Αχαϊκής γης ως τον τερματισμό μας στο Διακοφτό.