Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη στο αίτημα του δήμου Αιγιαλείας να αποκατασταθεί η ύδρευση στις Δάφνες. Το πρόβλημα ήταν σοβαρό, καθώς 220 κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη καταστροφή στο δίκτυο ύδρευσης. 

Το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας συνέδραμε στο έργο αποκατάστασης της καταστροφής που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο ύψος της γέφυρας Εφταπήτα, μέχρι και τη γέφυρα Ζάβατο. Παράλληλα, έγιναν εργασίες και για την αποκατάσταση του παραποτάμιου δρόμου που εξυπηρετεί τις κοινότητες Κρήνης, Γρηγόρι, Γκρέκα και Βερίνο στην Δ.Ε. Συμπολιτείας καθώς η πλημμύρα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις άλλωστε, παρέσυρε στο πέρασμά της συρματοκιβώτια τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με αναχώματα ώστε να συγκρατούν την κοίτη.

«Το πρόβλημα μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα από τον Αντιδήμαχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρη Φιλιππάτο,  ο οποίο, στη σχετική παρέμβασή του προς την Υπηρεσία μας ανέφερε ότι απαιτείται άμεση και κατεπείγουσα παρέμβαση. Χωρίς καθυστέρηση, ενεργοποιήσαμε το αρμόδιο Τμήμα που προχώρησε στην προβλεπόμενη διαδικασία μίσθωσης μηχανημάτων με ειδική εργολαβία, δεδομένου ότι η ζημιά στο Μεγανίτη είχε αφήσει χωρίς νερό τους κατοίκους», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης. 

Σημειώνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει δώσει ισχυρή προτεραιότητα στην οργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ, προκειμένου να βρίσκεται διαρκώς σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. «Όλες μας οι ενέργειες αποσκοπούν στην προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών, των υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, υλικών και πολιτιστικών αγαθών και του περιβάλλοντος αλλά και στη μείωση του κινδύνου καταστροφών, που προκαλούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από την αιτία», σημειώνει ο κ. Ζαΐμης.