Κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στο ύψος του Διακοπτού καταγράφονται από σήμερα τα ξημερώματα Τετάρτη 6/09/2023, σε πυρόπληκτη περιοχή.

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στο Διακοπτό Αχαΐας  και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό  Δερβενάκια – Μαμουσιά. Το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία, ενώ στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Aχαΐα: Νέα κατολίσθηση στο Διακοπτό - Μετ΄εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων - Ανοιξε η ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου

«Αυτή τη στιγμή είναι σ΄εξέλιξη η λασποροή, γίνεται αποκατάσταση, πιστεύω μέχρι το βράδυ εάν δεν έχουμε κάποιο νέο φαινόμενο, να έχει ολοκληρωθεί η απόσυρση του μεγάλου όγκου των χωμάτων επί της επαρχιακής οδού. Υπάρχει δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων, περνάμε με πολύ δυσκολία, σχεδόν έχει κλείσει ο δρόμος. Ηδη έχουμε βάλει δυο φορτηγά και ένα φορτωτή για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από το σημείο. Είναι παρακείμενο πυρόπληκτης περιοχής», δήλωσε στο pelop.gr, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.

Κατολισθητικά φαινόμενα κατεγράφησαν και στη Νέα εθνική οδό Πάτρών – Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού, ενώ νταλίκα «διπλώσε», στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Το βαρύ όχημα απομακρύνθηκε και στο σημείο ενεργούν συνεργεία της Ολύμπιας Οδού.

Πηγή: pelop.gr

(φωτογραφία αρχείου)