Παράταση εως 31/1/2023 της ατελούς παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα 

Στην ανάγκη παράτασης του μέτρου δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα εστίασης συμφώνησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Κατσανιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μετέφερε το σχετικό αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης του Νομού Αχαΐας οι οποίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης ζητούν παράταση των μέτρων στήριξης  που τους παρείχε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι κ.κ. Κατσανιώτης και Πέτσας  συμφώνησαν να παραταθεί το μέτρο ατελούς παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων εως την 31η/1/2023 ώστε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη. Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες. 

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε σχετικά : Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και την ενεργειακή κρίση όπως κάναμε και την περίοδο της πανδημίας. Συνεχίζουμε»