Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ Α. Κατσανιώτη στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση 2022 Νοτίου Αμερικής (Μοντεβιδέο)

Α. Κατσανιώτης: η ψηφιακή πλατφόρμα «staellinika» διαθέσιμη πλέον και για τους Έλληνες της Νοτίου Αμερικής

Την διεύρυνση της ψηφιακής πλατφόρμας «staellinika» προκειμένου να χρησιμοποιείται από Έλληνες της Διασποράς που ζουν στις χώρες της Νοτίου Αμερικής εξήγγειλε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Κατά την έναρξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης των Ελλήνων της Νοτίου Αμερικής που πραγματοποιείται στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω πως η αγάπη σας για την μητέρα-πατρίδα καταργεί τα χιλιάδες χιλιόμετρα που μας χωρίζουν. Και αυτό το νήμα που μας ενώνει γίνεται, τώρα, ισχυρότερο με γέφυρα τη γλώσσα μας. Έτσι, η ψηφιακή πλατφόρμα «staellinika» θα λειτουργεί στο εξής με εφαρμογές στα ισπανικά και τα πορτογαλικά. Ώστε να απευθύνεται, πλέον, και στο σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που μιλούν αυτές τις γλώσσες. Με άλλα λόγια, από σήμερα, τα Ελληνόπουλα της Λατινικής Αμερικής θα μπορούν να μαθαίνουν πιο εύκολα ελληνικά. Μαζί τους, να τα γνωρίσουν και όλοι οι φίλοι μας που θα το ήθελαν από τις χώρες της τεράστιας αυτής περιοχής του πλανήτη. Ενώ, παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα αξιοποιούν τον πλούτο της Ιστορίας και της Μυθολογίας μας, ώστε να διδάσκουν τη γλώσσα μας με τρόπο εύληπτο και ευχάριστο».

Υπενθυμίζεται πως το «staellinika» αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο ψηφιακό εργαλείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων της Διασποράς που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, ο κ. Κατσανιώτης ανακοίνωσε πως τα προγράμματα φιλοξενίας νέων της Διασποράς στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, θα ξεκινήσουν και πάλι από το ερχόμενο καλοκαίρι.