Δηλώσεις Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αχαϊας για την χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης της Αιγιαλείας

Α. Κατσανιώτης: υλοποιούμε έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Αχαΐα και οι συμπολίτες μας

«Η υλοποίηση του έργου ύδρευσης του Δήμου Αιγιαλείας, προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, λύνει ακόμα ένα ζήτημα πολλών δεκαετιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περίπου 50 χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Με την υπογραφή της απόφασης κλείνει ένας ακόμα κύκλος προσπαθειών μου για την απόκτηση σύγχρονων υποδομών που έχει ανάγκη η Αχαΐα και οι συμπολίτες μου» δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης αναφορικά με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης.

Ο κ. Κατσανιώτης από την Γερμανία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των Υπουργικών του καθηκόντων είχε χθες, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, μια ακόμα επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα προκειμένου να καθορίσουν τις τελικές λεπτομέρειες για την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης κατασκευής του διυλιστηρίου στον ποταμό Σελινούντα και των συνοδών υποδομών που θα επιτρέψουν την σταθερή και ποιοτική υδροδότηση της Αιγιαλείας.

Οι κ.κ. Κατσανιώτης και Πέτσας συμφώνησαν μάλιστα να ηγηθούν κυβερνητικής αποστολής που θα επισκεφθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 την πόλη του Αιγίου προκειμένου να ενημερώσουν αναλυτικά τους κατοίκους για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Να σημειωθεί ότι η υδροδότηση της Αιγιαλείας εντάσσεται στον κατάλογο 80 έργων συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δις ευρώ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομών υδροληψίας και επεξεργασίας του ύδατος του ποταμού Σελινούντα. Θα παράγονται 900 μ3/ώρα νερού, ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού και με τους αγωγούς μεταφοράς, συνολικού μήκους 47 χλμ περίπου, θα διανέμεται το πόσιμο νερό στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης εξυπηρετώντας τέσσερις Δημοτικές Ενότητες: Αιγίου, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Ερινεού, και δεκαέξι οικισμών: Καμαρών, Ζήριας, Λαμπιρίου, Νικολέϊκων, Ριζομύλου, Ελαιώνα, Ελίκης, Τράπεζας, Πούντας, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Λόγγου, Βαλιμίτικων, Τέμενης, Διγελιώτικων και Κουλούρας.