Ο Δήμος Ερυμάνθου και ο Θ. Μπαρής «ψάχνονται» για την κατασκευή αεροδιαδρόμου στο Σταροχώρι που θα μπορεί να λειτουργεί ως βάση της Αερολέσχης Πάτρας.

Πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το εντόπισε και θέλησε να το ψάξει περισσότερο. Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής παρέδωσε πλήρες υπόμνημα την Τρίτη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αναπτυξιακά έργα που θα βοηθούσαν τον ορεινό Δήμο να εξελιχθεί.

Κυρίως επικεντρώθηκε στα οδικά δίκτυα, αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν η πρόταση για κατασκευή μικρού αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας στη θέση «Καμίνι» στον οικισμό Σταροχωρίου που θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση της Αερολέσχης Πατρών και να λειτουργήσει ως χώρος εκμάθησης και εκπαίδευσης, αερομοντελισμού.

Η «Π» αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, καθώς έχει σημασία να μάθουμε πως προέκυψε η ιδέα, πως θα μπορούσε να συνδεθεί με το σχέδιο του Δήμου για ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και γιατί προτείνεται αυτός ο χώρος.

Ερύμανθος

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής ξεδιαλύνει το τοπίο γύρω από το θέμα. «Πρόκειται για μια παλιά συζήτηση που είχε ανοίξει με την Αερολέσχη Πατρών για να αποτελεί ο χώρος τη βάση της. Μιλάμε για το χώρο πάνω από το Αστέρι απέναντι από το Φράγμα. Οπως μας είχαν πει από την Αερολέσχη, ο χώρος ενδείκνυται για την κατασκευή αεροδιαδρόμου. Εχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, ενώ το θέμα είναι σε γνώση και της Περιφέρειας. Από ‘κει και έπειτα, είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο» αναφέρει στην «Π» ο κ. Μπαρής.

Στον χώρο έχει γίνει ήδη αυτοψία τόσο από μέλη της Αερολέσχης και έχει εκτιμηθεί ότι είναι ο κατάλληλος για να διαμορφωθούν εκεί οι εγκαταστάσεις. Προφανώς, πρόκειται για ένα οραματικό έργο, για το οποίο ακόμα δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, αλλά ούτε και χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ενταχθεί.

Η ουσία είναι ότι το θέμα ανακινείται και σε συνδυασμό με το ότι υπάρχουν εξελίξεις και για το Αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας, διαφαίνεται ότι η περιοχή του Ερυμάνθου έχει να διεκδικήσει για τα επόμενα χρόνια σημαντικά έργα που θα δώσουν ξεχωριστό χαρακτήρα εφόσον υλοποιηθούν.

Γενικότερα, ο Δήμος Ερυμάνθου προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει η περιοχή ένας πόλος εναλλακτικού τουρισμού στην Αχαΐα.

Από τη μία, το τοπίο γύρω από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, που άφησε εντυπωσιασμένο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα για να γίνει μια περιοχή επισκέψιμη με φιλικές στο περιβάλλον υποδομές και δραστηριότητες. Από την άλλη, βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα για αναδείξεις ορεινών μονοπατιών και διαδρομών στα φαράγγια Κουμπερίου και Τερθέα, αλλά και οι αντίστοιχες δράσεις με ανεμοπτερισμό στο Σκιαδοβούνι.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις εντός οικισμών του Δήμου Ερυμάνθου, αναμένεται να προσδώσουν νέο χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή, να την κάνουν πιο θελκτική σε τουρίστες και παράλληλα να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των ντόπιων.

Πηγή: pelop.gr