«Ανάβουν» οι έλεγχοι παντού στην Αχαΐα. Επί ποδός για τον αντικαπνιστικό νόμο Αστυνομία και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Διασκέδαση και φαγητό χωρίς τσιγάρο δεν γίνεται, υποστηρίζουν οι θεριακλήδες, με επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής και στην Πάτρα μέχρι πρότινος να κάνουν τα «στραβά μάτια» στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς χώρους. Το φωτογραφικό όμως στιγμιότυπο γνωστού ηθοποιού (του Β. Μπισμπίκη) σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας με το τσιγάρο ανά χείρας, ήταν αρκετό για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους που το τελευταίο διάστημα είχαν «χαλαρώσει».

Σε τοπικό επίπεδο η Αστυνομία το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου βεβαίωσε συνολικά 22 παραβάσεις – 13 την Τετάρτη και 9 την Πέμπτη – αλλά και διοικητικά πρόστιμα των 2.000 ευρώ σε καταστηματάρχες. Μεταξύ των παραβατών υπήρξαν περιπτώσεις ιδιοκτητών που διαπιστώθηκε πως είχαν υποπέσει δυο και τρεις φορές στο ίδιο ατόπημα.

«Οι εντολές είναι ξεκάθαρες, έλεγχοι παντού και εφαρμογή του νόμου», τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν είναι σκοπός το «κυνήγι» θαμώνων και επιχειρηματιών με την επιβολή προστίμων, αλλά η συμμόρφωση όλων στα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, άλλωστε «έλεγχοι γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται καθημερινά», επισημάνθηκε.

Στην περίπτωση τώρα που κάποιος πιστέψει πως ένα τσιγαράκι σε καφενείο ή σε ταβερνάκι σε απομακρυσμένες περιοχές στα ορεινά της Αχαΐας «επιτρέπεται», μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τουλάχιστον το επόμενο τριήμερο οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και συνεχείς από άκρη σε άκρη του νομού. Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι οδηγίες και οι κατευθυντήριες που έχουν δοθεί δεν αφορούν και δεν επικεντρώνονται μόνο σε καταστήματα του κέντρου της Πάτρας, του Αιγίου, της Κάτω Αχαΐας των Καλαβρύτων κλπ, αλλά και για όσα λειτουργούν ακόμα και σε χωριά!

Μπονάνος: «Καμία ανοχή στους παραβάτες»

Αστυνομία

Από τη χθεσινή σύσκεψη

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, υπεύθυνου για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και Αρχών της περιοχής.

«Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση αλλά στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στους παραβάτες, εφαρμόζοντας το νόμο χωρίς εξαιρέσεις» ανέφερε ο κ. Μπονάνος.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Αναστάσιος Γιατράς και ο γ.γραμματέας, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ Σοφία Συμεωνίδου και ο προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Περιφερειακής Υπηρεσίας Πάτρας, Βασίλης Ηλιόπουλος.

Πηγή: pelop.gr