Συνελήφθη 47χρονος ιδιοκτήτης μάντρας υλικών στο Αίγιο. Η αντίδραση όταν βρέθηκαν σε αποθήκες, μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού, τσιγάρων και πλήθος όπλων.

Οπως κάθε ημέρα, έτσι και το πρωί της Πέμπτης, 47χρονος επιχειρηματίας πήγε στη μάντρα οικοδομικών υλικών που διαθέτει στη Ροδοφάφνη Αιγιαλείας, όμως εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, επισκέφθηκαν τον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες (!), ενώ συνάδελφοι τους βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή, όπως και έγινε. Οι πληροφορίες που είχαν, πως ο Αιγιώτης εμπορεύεται μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, εξακριβώθηκε και με το παραπάνω από τις έρευνες που έγιναν σε δυο αποθήκες, μια στην επιχείρηση που διατηρεί στην περιοχή «Μπακαρέτσου» και σε μια ακόμα στο χωριό Δημητρόπουλου.

 

ΕΡΕΥΝΕΣ
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 τόνοι και 79 κιλά λαθραίου καπνού και τσιγάρων διαμοιρασμένων σε περισσότερες από 700 συσκευασίες, 7.748 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 41.300 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια των 9mm και γεμιστήρα πιστολιού που περιείχε οκτώ φυσίγγια των 9mm, τρεις καραμπίνες και laser στόχευσης, τρία ομοιώματα πιστολιού και περιστρόφου, ένα σιγαστήρα πυροβόλου όπλου, δύο σουγιάδες, ένα μεταλλικό σπαθί συνολικού μήκους 85 εκατοστών, 136 φυσίγγια των 9mm, 1.191 κυνηγητικά φυσίγγια και δυο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

ΑΡΝΗΣΗ

Κατά πληροφορίες της «Π», ο 47χρονος που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της Αιγιάλειας για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων πρόκληση σωματικών βλαβών, δεν έφερε καμία αντίσταση την ώρα της σύλληψής του. Επικαλέστηκε πως είναι «αυτόχθονας Ελληνας» υποστηρίζοντας ότι «το κράτος δεν έχει καμία δικαιοδοσία επάνω του». Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ δεν επέδειξε καμία διάθεση να «δικαιολογήσει» την παρουσία των λαθραίων και των όπλων.

ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο επιχειρηματίας είχε τον ρόλο του χονδρέμπορου και διακινούσε τις μεγάλες ποσότητες των λαθραίων καπνικών κυρίως σε περιοχές της Αιγιάλειας. Υπολογίζεται πως η ζημιά από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους, ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Αιγίου με τη σχηματισθείσα σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και της πλαστογραφίας.

Οι έρευνες από την Ασφάλεια Πατρών συνεχίζονται για τη χαρτογράφηση της διαδρομής του παράνομου φορτίου και τον εντοπισμό προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στη χθεσινή επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Πηγή: pelop.gr