Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας για τη ΝΔ στις εκλογές και ποιος συζητείται έντονα.

Εμφαση στη γεωγραφική ενότητα της Αιγιάλειας δίνει η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών, αφού η ηγεσία του κόμματος γνωρίζει καλά πως σε επίπεδο Νομού η περιοχή δίνει πάντα -διαχρονικά- τα πιο υψηλά ποσοστά στην φιλελεύθερη παράταξη και σε αυτή την φάση αυτό όχι μόνο δεν θα ήθελε να το χάσει, αλλά αντιθέτως στόχος της είναι να το διευρύνει.

Τις τελευταίες ημέρες, επιτελείς της ΝΔ, με επικεφαλής τον σύμβουλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νέζη, έχουν επικεντρωθεί στην Αιγιάλεια, κλείνοντας δύο τουλάχιστον νέα πρόσωπα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Αχαΐας.

Αν και τα ίδια δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, αξιόπιστες πληροφορίες της «Παναιγιάλειας της Δευτέρας», αναφέρουν πως πρόκειται για δύο γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας, με πολιτικό οικογενειακό υπόβαθρο.

✓ Την Κατερίνα Καραφωτιά, λογοθεραπεύτρια, κόρη του τ. δημάρχου Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά, με μακρά πορεία στον κομματικό μηχανισμό της περιοχής και σύζυγο του πρ. αντιδημάρχου – νυν δημοτικού συμβούλου Αιγιάλειας Βασίλη Θ. Χριστόπουλου, παλιότερα αντιπροέδρου της Τοπικής ΝΔ. Η κ. Καραφωτιά είναι από το Αίγιο, με καταγωγή από τη Ζαρούχλα Ακράτας, ο δε σύζυγός της από τα Μελίσσια Αιγίου.

✓ Τον Δημήτρη Μουτούση, επιχειρηματία, με ισχυρές ρίζες καταγωγής στην περιοχή των Καμαρών Ερινεού, που διαμένει στην Πάτρα και τα τελευταία χρόνια ηγείται του Οργανισμού ΑΗΕΠΑ στην Αχαΐα, με έντονο φιλανθρωπικό αλλά και οικονομικό – κοινωνικό έργο. Παλιότερα η οικογένεια Μουτούση είχε έντονη παρουσία στα δημοτικά πράγματα του Ερινεού, ενώ συγγενικά συνδέεται με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας και γνωστό στέλεχος της ΝΔ Γιώργο Μουτούση.

Στα παραπάνω πρόσωπα θα πρέπει να προστεθούν δύο ακόμα υποψήφιοι Αιγιαλείς με τη Νέα Δημοκρατία. Ο εν ενεργεία βουλευτής Αγγελος Τσιγκρής (από το Αίγιο) και ο πρώην βουλευτής Θεόφιλος Βασιλείου (από το Βούτσιμο Ακράτας). Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, τελευταία ακούγεται πως η κάθοδός του θα κριθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρνητική έκβαση είχαν κάποιες άλλες περιπτώσεις υποψηφίων βουλευτών, όπως της δικηγόρου – πρ. αντιδημάρχου Αιγιάλειας Μαρίας Μπιρπανάγου που απάντησε αρνητικά και της επιχειρηματία-δημοτικής συμβούλου Αιγίου-αντιπροέδρου της Τοπικής ΝΔ Αιγιάλειας Ελισάβετ Πίκουλα-Μπομποτσιάρη η οποία θα είναι υποψήφια είτε με τον Συνδυασμό Γούτου στον Δήμο είτε με αυτόν του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά έχει απαντήσει και ο αιγιώτης ιατρός – καρδιολόγος Νίκος Σπηλιόπουλος.

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Πηγή: pelop.gr