Την κινητοποίηση της περιφέρειας, της αστυνομίας και της «Ολυμπίας Οδού», ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Κορίνθου, προκάλεσε η χιονόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή της Αιγιάλειας στην Αχαΐα.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος χαρακτήρισε «πρωτοφανές το μετεωρολογικό φαινόμενο», εξηγώντας πως «στην παραλία και στον αυτοκινητόδρομο χιονίζει, ενώ προς τα ορεινά δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο».

Απίστευτες εικόνες από την εθνικη οδό από το 120 έως το 150χιλ στον εθνικό δρόμο χιονίζει ασταμάτητα εκχιονιστικά στον εθνικό δρόμο στο ύψος της Ακράτας και στο Δερβένι
Ελαιώνας
Συντονισμός με αστυνομική διεύθυνση με Ολυμπια οδό για τα μεγάλα φορτηγά για απαγόρευση
Μεγάλη προσοχή όχι άσκοπες μετακινήσεις
Κλειστά τα σχολεία στην Ακράτα

Επίσης, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», σε μήκος 30 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου, όπου εκδηλώνονται κατά τόπους τα φαινόμενα, επιχειρούν συνεχώς οκτώ μηχανήματα.

Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, απαγορεύεται, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, από το 104,5ο έως το 157,6ο χιλιόμετρο.