Από την κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώνεται η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών, στην Αχαΐα,που δεν αποκλείεται να έχει οριστικοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Στην τελική ευθεία κατάρτισής του φαίνεται πως βρίσκεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, αφού η κεντρική διοίκηση του κόμματος σχεδιάζει τις εκλογικές «λίστες» με χρονικό ορίζοντα οριστικοποίησής τους, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ειδικά για την Αχαΐα η σύνθεση του ψηφοδελτίου χαρακτηρίζεται από ηγετικά στελέχη της ΝΔ ως «πολύ προβληματική», αφού τα κενά ήσαν – μέχρι πρότινος – πολλά, καθότι αυτά ξεπερνούσαν τα «στάνταρ» ονόματα των υποψηφίων βουλευτών.

Τα τηλέφωνα «πήραν φωτιά» το τελευταίο δεκαήμερο, με «βροχή» προτάσεων σε προσωπικότητες, που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των υποψηφίων.

Ενεργό ρόλο στην επιλογή των «κατάλληλων» δείχνει να έχει ο αχαιός διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης, αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα «πρόσωπα και πράγματα» στην περιοχή.

Σημαντικό ρόλο, για τη «λίστα» της Αχαΐας, διαδραματίζει και ο επίσης αχαιός Γραμματέας του Πολιτικής Επιτροπής κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.
Για τις επιλογές και των δύο, τον τελευταίο λόγο ωστόσο, θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες της «Πελοποννήσου» θέλουν την ΝΔ να έχει συζητήσει και καταλήξει, ως προς τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, με τους εξής:
✓ Την Κατερίνα Καραφωτιά, λογοθεραπεύτρια από το Αίγιο, σύζυγος του πρ.αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου Αιγιάλειας, Βασίλη Χριστόπουλου, κόρη δε του τ. δημάρχου Αιγίου, Αποστόλη Καραφωτιά.

✓ Τον Δημήτρη Μουτούση, επιχειρηματία από τις Καμάρες Αιγιάλειας, που διαμένει όμως στην Πάτρα και έχει επιδείξει ενεργό δράση ως πρόεδρος των ΑΗΕΠΑ Αχαΐας.

✓ Την Γιώτα Παυλοπούλου, από τα Καλάβρυτα,

πρόεδρο Γυναικείου Αγρουτουριστικού Συνεταιρισμού, πρ. αντιπρόεδρος Τοπικής ΝΔ, γραμματέα Συλλόγου Σειραίων Αθήνας και σήμερα συνεργάτη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Στο παρελθόν είχε κατέλθει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην περιοχή καταγωγής της, με Θ.Παπαδόπουλο και Γ.Τσενέ.

✓ Τον Νίκο Σπηλιόπουλο, ιατρό – καρδιολόγο από το Αίγιο, αν και αρχικά είχε αρνηθεί, λόγω φόρτου εργασίας.

✓ Τον Γιώργο Τσίρη, δικηγόρο από την Πάτρα, παλιότερα αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Προτάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά τους – εκατέρωθεν – έχουν δεχθεί:

✓ Η Νίνα Λοτσάρη, τραγουδίστρια και ηθοποιός από την Πάτρα, η δημοφιλία της οποίας είναι το «ισχυρό χαρτί» της επιλογής της. Η ίδια φαίνεται, απλά, να το συζητά, αν και με πολλούς ενδοιασμούς ως προς την εμπλοκή της με την πολιτική.

✓ Ο Θανάσης Ραυτακόπουλος, υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ, από το Πετροχώρι Κάτω Αχαΐας, δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, με μεγάλη πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως υποψήφιος δήμαρχος το 2010 και μετέπειτα αντιδήμαρχος.

✓ Ο Γιώργος Τζαμάκος, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, τεχνικός σύμβουλος Iντρακόμ, από τις Βελιτσές Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος το 2019 είχε κινηθεί – παρασκηνιακά – να είναι υποψήφιος δήμαρχος με την υποστήριξη της ΝΔ και φέτος θα είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον Γρ. Αλεξόπουλο.

ΤΑ ΙΣΨΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ

Σε ότι αφορά τα ονόματα εκείνα, τα οποία τελούν «εν αναμονή» της λήψης τελικών αποφάσεων, για λόγους προσωπικού κωλύματος ή ασυμφωνίας των δύο πλευρών, είναι:

✓ Της Άννας Μαστοράκου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, η οποία παρότι θα το επιθυμούσε σοβαρά, κωλύεται από την μη συμβατή συνδικαλιστική της θέση στο προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, εμπόδιο που νομοθετικά αν και επρόκειτο να τακτοποιηθεί, κάτι τέτοιο ως τώρα δεν διαφαίνεται. Αν ωστόσο προχωρήσει, η γνωστή γιατρός δεν θα έλεγε «όχι» σε κάθοδό της ως υποψήφια βουλευτής.

✓ Της Ασπασίας Ρηγοπούλου, ιατρού στο Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» – πολιτευτού τα προηγούμενα χρόνια. Εάν επαληθευτοεί ότι αυτή έχει ήδη επιλεγεί ως νέα διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, τότε είναι ασυμβίβαστη μια υποψηφιότητά της. Αν όχι, τότε η ίδια θα εξετάσει μια ακόμη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

✓ Της Ελένης Ταπεινού, πληροφορικάριος, από το Λάππα Δυτικής Αχαΐας, που ήταν η νεότερη υποψήφια της χώρας το 2019, έχει πρεσαριστεί από το κόμμα να είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο η πρόταση εξετάζεται ακόμα απ’ την ίδια, με όχι πολλές πιθανότητες να είναι θετική.

Οριστικά εκτός ψηφοδελτίου – εκτός μεγάλης ανατροπής από πλευράς τους ως επί το πλείστον – θα είναι οι πολιτευτές του 2019, Γιώργος Κουτρουμανης , Αθήνα Τραχήλη και Ελενα Κονιδάρη.

Αρνητική ήταν και η απάντηση της αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Εντζης Σταματάκη.

ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

Ερωτηματικό αποτελεί η υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ, Αντώνη Κουνάβη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς την κάθοδό του ως υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει βάλει «φρένο» στην ατομική πολιτική του φιλοδοξία, καθότι – σ’ αυτόν τον χρόνο – δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από την κεντρική διοίκηση του κόμματος, λόγω του θεσμικού του κομματικού ρόλου και της όποιας καταστατικής «ανωμαλίας» θα επέφερε, σε σχέση με τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές της παράταξης.

Η περίπτωσή του πάντως δεν έχει τελεσιδικήσει αρνητικά από την ηγεσία του κόμματος, αφού σε δημοσκόπηση της Opinion που διεξάγεται από τη ΝΔ την περίοδο αυτή, το όνομά του φιγουράρει, μαζί με αυτό της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννας Μαστοράκου.
Εφόσον, λοιπόν, του ζητηθεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Κουνάβης θα το κάνει με χαρά!

ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εννοείται, πώς υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπουλου, καθώς και η πολιτευτής Έφη Γιαννιά, από την οποία ήδη ζητήθηκε – από το κόμμα – εκ νέου βιογραφικό, κάτι που αποτελεί πρόκριμμα ως προς την συμμετοχή της.

Γράφει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

 

 

 

Πηγή: pelop.gr