Συνελήφθη 30χρονος Ρομά – Εισήγαγε από την Κίνα ηλεκτρονικά εργαλεία.

Μέσα σε ένα 24ωρο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας και συνελήφθη ο 30χρονος Ρομά που εισήγαγε από την Κίνα ηλεκτρονικά εργαλεία και τα πωλούσε ως αυθεντικά μέσω του e-shop που είχε συστήσει, τοποθετώντας τους πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών.

Η απάτη εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Κισσάμου στα Χανιά, όταν ένας επαγγελματίας έκανε διαδικτυακή αγορά ηλεκτρικών εργαλείων χειρός που παρέλαβε μέσω μεταφορικής εταιρείας καταβάλλοντας 297,80 ευρώ, όμως διαπίστωσε ότι ήταν απομιμήσεις.
Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, που συνέλαβαν πρώτα τη μητέρα του 30χρονου Ρομά, η οποία τελικά φαίνεται ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητές του, καθώς ο γιος της εκμεταλλευόταν την επαγγελματική δραστηριότητά της και χρησιμοποιούσε εν αγνοία της τα στοιχεία της εταιρείας της για να εκδίδει τα δελτία αποστολής των «μαϊμού» προϊόντων.

Axaia-maimou-eshop
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους του διαχειριστή της ιστοσελίδας και κατέσχεσαν 165 ηλεκτρικά εργαλεία χωρίς ενδείξεις, 28 ηλεκτρικά εργαλεία τα οποία ήταν απομιμήσεις διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 300 αποκόμματα συνοδευτικών δελτίων αποστολής με επωνυμία αποστολέα την ιστοσελίδα και παραλήπτες πρόσωπα σε όλη την χώρα, ένα πλαστικό βαλιτσάκι μεταφοράς που είχε μέσα ένα πιστόλι κρότου με δύο φυσίγγια στον γεμιστήρα, έναν άδειο γεμιστήρα, 23 φυσίγγια κρότου- λάμψης και ένα ηλεκτρικό πιστόλι θερμού αέρα.
Axaia-maimou-eshop2

Από τα παραστατικά που βρέθηκαν και από την δραστηριότητα της ιστοσελίδας, προκύπτει ότι ο 30χρονος είχε κάνει γύρω στις 300 πωλήσεις αποκομίζοντας σχεδόν 95.000 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα, πλαστογραφία, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: protothema.gr