Εγκαινιάστηκε στην Achaia Clauss η έκθεση του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Η φωτογραφική έκθεση «Καλάβρυτα: Μια πόλη στην Ιστορία, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα», εγκαινιάστηκε προχθές Κυριακή στις αίθουσες της οινοποιίας Achaia Clauss, με ομιλία από τον Θεόδωρο Χαλμούκη αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο και διοργανώνει την έκθεση.


Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Καραπάνο, εκπρόσωπο της εταιρείας, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου.Η φωτογραφική κινητή έκθεση μέσα από μία αναδρομή, από συνοπτικά εισαγωγικά δίγλωσσα κείμενα και κυρίως μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χρονολογικά και θεματικά κατανεμημένο σε κατηγορίες, αποτυπώνει την ιστορική διαδρομή και πορεία της πόλεως των Καλαβρύτων και της ευρύτερης επαρχίας, με επίκεντρο το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τις ημέρες μας.


Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο της οινοποιίας, μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Η Έκθεση δημιουργήθηκε για να ταξιδεύει, να γίνει πρεσβευτής της εξωστρέφειας του Μουσείου με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάχυση της πληροφορίας και της γνώσης της μνήμης.

Αποτελεί ένα εργαλείο για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και της ιστορικής σκέψης, την επίτευξη της ιστορικής ενσυναίσθησης καθώς και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα πολέμου, ειρήνης, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αντίστασης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο της ΑΧΑΪΑ CLAUSS μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022, επισκέψιμη καθημερινά (και σαββατοκύριακο), με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: pelop.gr