Με αφορμή τη χρόνια εγκατάλειψη του Ίερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμόρροπη κατάσταση, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Αίγιο, έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα αριστουργηματικό ιστορικό μνημείο το οποίο αποτελεί σύμπλεγμα ρωμανικού, βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού. 
 
Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό Ναό σπάνιας και απαράμιλλης ομορφιάς που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ερνέστο Τσίλερ το 1893 και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο πολιτισμού για την Αχαΐα και την Αιγιάλεια ειδικότερα. 
 
Δυστυχώς, ο σεισμός που έπληξε το Αίγιο το 1995 δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στα θεμέλια του κτηρίου με αποτέλεσμα ο Ιερός Ναός να έχει εγκαταλειφθεί και να παρακμάζει καθημερινά από τη φθορά του χρόνου και την απουσία του ανθρώπινου παράγοντα αναφορικά με τη φροντίδα και προστασία του έργου. 
 
Τα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης του μνημείου, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό το έργο να αποκτήσει ξανά την μοναδική ιστορική και αισθητική του ταυτότητα. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να συνεργαστούν με σκοπό να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίας αποκατάστασης του μνημείου…».

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.