Δήλωση του βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Πολυτεχνείο ζει για να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η Δημοκρατία, η ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα, δεν είναι αυτονόητα και πρέπει να τα περιφρουρούμε με όλα τα θεσμικά μέσα.

Ως μέλος της μεγάλης και δημοκρατικής, φιλελεύθερης παράταξης που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα μας και εμπέδωσε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, καταθέτω με σεμνότητα αλλά και αίσθημα ευθύνης, φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς για τη Δημοκρατία”.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.