Από την Κέρτεζη των Καλαβρύτων..

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο  για του αγωνιστή της Επανάστασης Αναγνώστη Στριφτόμπολα στην Κέρτεζη Καλαβρύτων.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο Αχαιός υποψήφιος βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμάμε σήμερα τα 202 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Αχαιού αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Δημήτρη (Αναγνώστη) Στροφτόμπολα, στον τόπο που γεννήθηκε, στην Κέρτεζη των Καλαβρύτων.

Από τα ιστορικά και μαρτυρικά μας Καλάβρυτα στέλνουμε το μήνυμα ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί την αλάθητη πυξίδα των εθνών προς τη δόξα και ότι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να ζήσουν τις ίδιες τραγωδίες.

Εμείς, εδώ στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα το γνωρίζουμε καλά και με στεντόρεια τη φωνή το μεταφέρουμε, με κάθε ευκαιρία, στη νέα γενιά της πατρίδας μας…».

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: