Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται εκ νέου η δημιουργία σύνθετης τουριστικής μονάδας στη Ροδιά Αιγιαλείας, με εκτιμώμενη αξία 200 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη στρατηγικού χαρακτήρα τουριστική επένδυση της Αχαΐας, μπαίνει σύντομα σε τροχιά υλοποίησης στην Αιγιάλεια, για τη δημιουργία μιας τεραστίων διαστάσεων ποιοτικής δομής πολυτελούς φιλοξενίας, κατοικίας, αναψυχής και ευεξίας.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε προνομιακή έκταση περίπου 700 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του μετόχου της επένδυσης, που είναι η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και βρίσκεται δίπλα στο τουριστικό χωριό «Σήμαντρον», στην τοποθεσία Ροδιά Αιγιαλείας.
Ο σχεδιασμός της επένδυσης είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία, επί Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου και σχεδιάζεται και μελετάται εδώ και χρόνια από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ελληνικών συμφερόντων FIDETRUST INVESTMENTS LTD & GROUP, η οποία κατόπιν διαγωνισμού έχει συμβατικά αναλάβει την ανάπτυξη του έργου, ως επενδυτής, κύριος του έργου και developer.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αιγιάλεια - Μετόχι Μ. Σπηλαίου: Επένδυση εκατομμυρίων με βίλες και Ακαδημία γκολφ

Η επένδυση προβλέπει ακαδημία και γήπεδο golf, καθώς επίσης και πολλαπλές αθλητικές εγκαταστάσεις σε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων.

Βάσει της μελέτης, η επένδυση θα προάγει την αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη ενέργεια, με βάση τις αρχές του βιώσιμου Τουρισμού. Θα αποτελείται δε από τα ακόλουθα τμήματα:

  • Μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 150 δωματίων, με συνεδριακό κέντρο και τεράστια εξωτερική πισίνα με υδάτινο πάρκο (water park).
  • Εμπορικό Κέντρο.
  • Ακαδημία golf και πολλαπλές αθλητικές εγκαταστάσεις σε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων.
  • 200 πολυτελείς βίλες για αλλοδαπούς κυρίως ενοίκους, τη διάθεση των οποίων έχει ήδη συμβατικά αναλάβει μεγάλος σκανδιναβικός οίκος.
  • Σύγχρονο Κέντρο Ευεξίας, Ιατρικό και Ερευνητικό Κέντρο, καθώς και Κέντρο Αποκατάστασης. Το συγκρότημα αυτό θα διευθύνεται από παγκοσμίως γνωστό και ελληνικής καταγωγής καθηγητή / ιατρό με την επιστημονική ομάδα του και υπό την αιγίδα του Hellenic American University. Προβλέπεται δε ότι αυτό το Ιατρικό και Ευεξίας Κέντρο θα εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και της ακαδημίας golf πρόκειται να αναλάβει γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα με την οποία ο επενδυτής είναι σε ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις.

Προβλέπεται επίσης ότι το οικολογικό αυτό θέρετρο θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του υψηλού βαθμού υπηρεσίες σε πολυτελείς χώρους εστιατορίων, χώρους εκγυμνάσεως, χώρους άθλησης, αναψυχής και ευεξίας σε Ελληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, το έργο αυτό, είναι πρωτίστως εξωστρεφές, με την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα απολαμβάνουν όχι μόνον ιδιωτικότητα και πολυτέλεια αλλά και όλες τις παρεχόμενες ξενοδοχειακές υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου.

Ο σχεδιασμός για τη σύνθετη τουριστική επένδυση στην Αιγιαλεία εκκινεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχει ήδη εγκριθεί σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αιγιάλεια - Μετόχι Μ. Σπηλαίου: Επένδυση εκατομμυρίων με βίλες και Ακαδημία γκολφ

Η επένδυση θα αναπτυχθεί δίπλα στο τουριστικό θέρετρο «Σήμαντρον»

Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί νερό από ανακύκλωση της ημερήσιας κατανάλωσης ύδατος του ξενοδοχείου αλλά και από δύο γεωτρήσεις, ενώ προβλέπεται εναλλακτικά η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης.

Η θετική γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ που έχει δοθεί εδώ και χρόνια στο πλαίσιο έγκρισης στρατηγικών επενδύσεων, στηρίχθηκε και στο περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιοκτήτης της έκτασης είναι η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που το 2009 ανέπτυξε την παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα 108 κλινών «Σήμαντρον» στο Διακοφτό.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 

Η κατασκευή των έργων προβλέπεται να γίνει υπό την εποπτεία μεγάλης αλλοδαπής εταιρείας, με την οποία ο επενδυτής βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις.

Ολες οι κατασκευές προβλέπεται να εκτελεσθούν με βιώσιμα υλικά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στα τοπικά οικοσυστήματα, σύμφωνα με το μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, όπως ακριβώς προβλέπεται από την ήδη εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εργου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αιγιάλεια - Μετόχι Μ. Σπηλαίου: Επένδυση εκατομμυρίων με βίλες και Ακαδημία γκολφ

Τοπογραφικό σχέδιο της έκτασης επί της οποίας έχει σχεδιασθεί το προσχέδιο του Golf από τον περίφημο Άγγλο Αρχιτέκτονα Faldo

Βάσει της μελέτης αυτής προβλέπεται ότι η τουριστική επένδυση θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και όπως προβλέπεται από τα πρότυπα για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις που αφορούν στα απαραίτητα έργα υποδομής, όπως βιολογικός καθαρισμός λυμάτων, σύστημα ύδρευσης, αποχέτευσης, φωτισμού, δίκτυο πυρόσβεσης, αφαλάτωσης, οδικό δίκτυο κ.λπ.

Για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου εκτιμάται ότι το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από μακρά και έντονη προετοιμασία, το έργο είναι σήμερα ώριμο για την περαιτέρω ανάπτυξη του, όπως βεβαιώνει ο επενδυτής.

Με την τεράστια αυτή επένδυση στην επαρχία της Αιγιαλείας για το σημαντικό αυτό εμβληματικό έργο αναμένεται να αναβαθμισθεί τουριστικά η Περιφέρεια αυτή, να δημιουργήσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τουριστικό κλάδο, να τονώσει την τοπική και η εθνική οικονομία και να συμβάλει στην απασχόληση, αφού, όπως προβλέπεται αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 500 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής και τουλάχιστον 400 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του συγκροτήματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τοπική κοινωνία της επαρχίας Αιγιαλείας προσβλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον στην υλοποίηση του αναπτυξιακού αυτού έργου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- pelop.gr

Πηγή: pelop.gr