Αιγιάλεια: «Πρωτιά» στην ψηφιακή εποχή – Τι «βαθμό» παίρνουν Πάτρα και Καλάβρυτα.
Στις υπηρεσίες που μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς φυσική παρουσία του πολίτη στο δήμο, η Αιγιαλεία «φιγουράρει» στη 2η θέση μεταξύ όλων των δήμων της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών.
Ενα μεγάλο παράσημο απένειμε στο δήμο Αιγιάλειας η έρευνα του Παρατηρητήριου Περιφερειακών Πολιτικών! Τον κατέταξε στη 2η θέση, πανελληνίως, στους δήμους με την καλύτερη παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω των διαδικτυακών τους τόπων.
Ενα παράσημο που επί της ουσίας κάνει πιο εύκολη και πιο γρήγορη τη ζωή και την καθημερινότητα των αιγιαλέων πολιτών.
Το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας με θέμα «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Μελέτη των δικτυακών τόπων των Δήμων της Ελλάδας», που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ και την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιάννη Χαραλαμπίδη.
Η έρευνα εστιάζει στην αποτύπωση της κατάστασης των ελληνικών δήμων σε σχέση με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω των διαδικτυακών τους τόπων. Μέσα από συσχετίσεις μεγεθών και συγκρίσεις με τα σχετικά και διεθνή και εθνικά πρότυπα, αναδεικνύονται τα ισχυρά και αδύναμα σημεία των ΟΤΑ Α’ βαθμού σε σχέση με την ενσωμάτωση πρακτικών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Η έρευνα διεξήχθη κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2022 και αφορά στο σύνολο των ιστοτόπων των 332 δήμων της χώρας.
Τι «βαθμό» παίρνουν Πάτρα και Καλάβρυτα
Ο δήμος Πατρέων σε σύνολο 91 μεγάλων ηπειρωτικών δήμων, στο «κομμάτι» πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες, δηλαδή εκείνες που μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς φυσική παρουσία του πολίτη στην Υπηρεσία του δήμου, κατατάσσεται στη 17η θέση μεταξύ όλων των δήμων της χώρας, προφέροντας 21 τέτοιες υπηρεσίες (είναι η ίδια κατηγορία όπου ο δήμος Αιγιάλειας είναι 2ος σε πανελλήνιο επίπεδο).