Κόντρα όχι για δημοτικό ή εμπορικό-θεσμικό θέμα, αλλά για καθαρά κοινωνικό.

Aγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπη Παπαδόπουλο. Οχι για δημοτικό ή εμπορικό-θεσμικό θέμα, αλλά για καθαρά κοινωνικό. Στον καβγά, όμως, μπήκαν όλα, γιατί η κουβέντα μεταξύ τους άνοιξε διάπλατα!

Η έκκληση βοήθειας που απηύθυνε Τετάρτη απόγευμα ο κ. Παπαδόπουλος για τρεις άστεγους πολίτες σε κεντρικά σημεία του Αιγίου (και ειδικά για τον Κώστα, για τον οποίο βρέθηκε για λίγες μέρες ένα διαμέρισμα που διέθεσε Αιγιώτης) και οι φαρμακερές αιχμές του για αναισθησία της δημοτικής αρχής σε ένα τέτοιο θέμα, προκάλεσαν έκρηξη του κ. Καλογερόπουλου, που όχι απλώς διέψευσε τον Λάμπη Παπαδόπουλο, αλλά του επιτέθηκε σφοδρά παρουσιάζοντάς τον ως φαντασιόπληκτο και ψωνισμένο με τη δημοσιότητα!

Ουσιαστικά, άνοιξε εκ νέου βεντέτα ανάμεσα στον δήμαρχο Αιγιαλείας και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος επανήλθε χθες βράδυ με νέα τοποθέτησή του, στην οποία επιχειρεί να εκθέσει τον δήμαρχο, κάνει νύξη σε αρκετά θέματα στα οποία του φορτώνει όλη την ευθύνη και τον καλεί να σηκωθεί απ’ την καρέκλα του και να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται!!!

Ένα απόσπασμα της απάντησης της δημοτικής αρχής:

Αιγιάλεια: Βαριές κουβέντες και χοντρή κόντρα Καλογερόπουλου-Παπαδόπουλου
Η φωτογραφία-ντοκουμέντο, όπως τη χαρακτηρίζει ο Λάμπης Παπαδόπουλος, που δείχνει ότι πράγματι ο άστεγος βρήκε στέγη χάρη στην ευαισθησία αιγιώτη πολίτη

Κατόπιν ενημέρωσης από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου (Πρόνοια), αναφορικά με ανάρτηση που διακινήθηκε εκτεταμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ηλεκτρονικά sites κατά το τελευταίο 48ωρο, επισημαίνουμε τα εξής:
Για τους κ.κ. Βασίλη και Σπύρο από 30/01/2021 έχει λάβει γνώση η Υπηρεσία και άμεσα έγινε κοινωνική έρευνα, εντοπίστηκαν τα πρόσωπα και διενεργήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες.
Ο κ. Βασίλης μάς δήλωσε ότι δεν επιθυμεί καμία βοήθεια και ότι του έχει παραχωρηθεί κάποιος χώρος από ιδιώτη στην συμβολή Ανδρονοπούλου και Δεσποτοπούλου. Για τον κ. Σπύρο έγιναν όλες οι ενέργειες (εξετάσεις στο Νοσοκομείο Αιγίου και Ρίου, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αχαΐα, έγινε rapid test κ.λπ. με έξοδα του προϊσταμένου) και εξασφαλίστηκε η ένταξη του στο Κέντρο Αστέγων της Πάτρας στο οποίο όμως δεν πήγε ποτέ. Και στους δύο δόθηκαν τρόφιμα και έτοιμο φαγητό.

Όσο για τον κ. Κώστα δεν ξέρουμε άλλα στοιχεία ούτε υπάρχει εικόνα για ποιόν πρόκειται καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε όχληση από οποιονδήποτε για το άτομο αυτό.
Κατά τα λοιπά σημαντικό είναι να διακρίνουμε ποιος λέει κάτι και γιατί το λέει.
Παρεμπιπτόντως, αναμένουμε από τον λαλίστατο αναρτήσαντα, που εμπνεύστηκε και διακίνησε το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα, να πάρει θέση και για την ταλαιπωρία των εμπόρων και καταστημάτων εστίασης της πλατείας Αγ. Λαύρας μετά την προσφυγή της αγαπημένης του παράταξης κατά της απόφασης του δημ. συμβουλίου για την πρόοδο των έργων.
Εκτός αν αρκείται στα λίγα likes, που μετά μανίας επιδιώκει».
Και η απάντηση χθες βράδυ από τον Λάμπη Παπαδόπουλο:
Αξιότιμε κ.κ Δήμαρχε,
Αφήστε τον δημόσιο διάλογο και κάντε αυτό για το οποίο σας πληρώνουμε !
Βρείτε στέγη στους απελπισμένους ανθρώπους και μαζέψτε τα αδέσποτα που κοντεύουν να μας φάνε ζωντανούς. Ασχοληθείτε με το Νοσοκομείο μας, την γκρεμισμένη εδώ και δύο χρόνια πλατεία Αγίας Λαύρας, τα λεφτά Θεοδωρικάκου που εστάλησαν για τα Δημοτικά Τέλη των κλειστών και πληττόμενων μαγαζιών μας από πέρυσι και ακόμα περιμένουμε την πίστωση, τα ΑΤΕΙ που χάνονται, τη σταφίδα, τους αγρότες και την αγροτική οδοποία, την οδό Μητροπόλεως που τη μετατρέψατε σε ένα τσαντίρι με καταστροφικά για τους Εμπόρους και εντέλει παράνομα πειράματα πεζοδρόμησης και άλλα ακόμα, τα οποία επί θητείας σας δυστυχώς, χάνονται και απαξιώνονται.

Ένα φτωχό παιδί ζήτησε μια τρύπα για να μπει μέσα να γλυτώσει από το κρύο να μην πεθάνει και του τη βρήκα μέσα σε μια ώρα από φιλεύσπλαχνους συμπολίτες. Κάτι που ήσασταν ανίκανοι να κάνετε εσείς και οι υπηρεσίες σας, αφού επανειλημμένως σας το είχε ζητήσει (σύμφωνα με τα λεγόμενα του και τα ντοκουμέντα που έχω).

Είναι αδιανόητο να με συκοφαντείτε για την ευαισθησία μου ως άνθρωπο και ως ανεξάρτητο εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο, που σας καλεί να πράξετε αυτά για τα οποία σας πληρώνει ο φορολογούμενος και δοκιμαζόμενος λαός της Αιγιάλειας.
Ελπίζω και θα αγωνιστώ γι’ αυτό, έτσι ώστε η επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι, απ’ όποιο χώρο και αν προέρχεται, να μην απαντάει με τέτοιες απεχθείς ανακοινώσεις στα σοβαρά θέματα του Δήμου.
Σταματήστε να δοκιμάζετε την υπομονή του αιγιώτικου λαού και σηκωθείτε από τις καρέκλες σας.
Αιδώς Αργείοι… θα σας φώναζε ο Ομηρος!!!

Υ.Γ, Αξιότιμε κ.κ. Δήμαρχε και Αντιδήμαρχοι, επειδή σας σέβομαι και δεν σας έχω πει ποτέ και για τίποτα ψέματα, αντίθετα σας έχω στηρίξει δημόσια (π.χ. ΑΤΕΙ κ.ά.), έχω προσπαθήσει να σας προστατεύσω και να σας βοηθήσω με τις παρεμβάσεις μου, (π.χ. Μητροπόλεως, κ.ά.), σας ενημερώνω ότι η λύση που βρήκαμε είναι τελείως προσωρινή. Επειδή θεωρώ την ανακοίνωση σας ψευδή και συκοφαντική προς το πρόσωπο μου, με όλο το σεβασμό, σας αναφέρω ότι εάν σε 48 ώρες δεν έχετε βρει μια στέγη και ένα κρεβάτι για τον Κ.Π, επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου και με τα στοιχεία που έχω, θα πράξω τα δέοντα σαν ενεργός πολίτης».

Πηγή: pelop.gr