Κάτω από έναν υπέρλαμπρο ήλιο, γιορτάστηκε φέτος στο Αίγιο η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Σε πρώτο πλάνο η γαλανόλευκη σημαία, υψωμένη ψηλά στις καρδιές της νεολαίας της πόλης, που παρέλασε περήφανη στην οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο τιμώντας τη μέρα.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ενώ ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον του Δημοτικού Κήπου των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο υποδιευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Ιωάννης Μπαρδούτσος και στη συνέχεια ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων κατέθεσαν στεφάνια.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών και προσκοπικών τμημάτων, στην οποία φέτος συμμετείχαν και τμήματα χορευτικών συλλόγων και συλλόγων αναβιωτών, με παραδοσιακές στολές και ωραίες παρουσίες που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τρεις καβαλάρηδες πάνω σε όμορφα στολισμένα άλογα. Τον ρυθμό έδινε η Φιλαρμονική Αιγίου “Ευτέρπη”. Μετά το τέλος της παρέλασης, τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου παρουσίασαν, όπως συνηθίζουν, παραδοσιακούς χορούς στα Ψηλαλώνια.

Δείτε σε βίντεο την παρέλαση, όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το filodimos.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©filodimos.gr