Η ΑΤΕΣΕ ΑΕ ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες και σε λίγο καιρό μπαίνει στο κυρίως μενού.

Μόνο που δεν έστησαν πανηγύρι απ’ τη χαρά τους, χθες το πρωί, καταστηματάρχες και δημότες του Αιγίου μόλις είδαν με τα μάτια τους συνεργεία να γεμίζουν τους πέριξ χώρους της πλατείας Αγίας Λαύρας και να ξεκινάνε δουλειά!

Επιτέλους, μετά από τόσους μήνες, άρχισαν ξανά τα έργα στην πολύπαθη πλατεία, με την ελπίδα όλων πως αυτή τη φορά θα πάνε ως το τέλος!

Η ανάδοχος Εταιρεία, η ΑΤΕΣΕ ΑΕ, έστειλε χθες πρωί-πρωί τα συνεργεία της και τα μηχανήματά της για να πιάσουν δουλειά.

Σε πρώτη φάση, θα γίνουν προκαταρκτικά έργα.

– Θα καλουπωθούν οι αβαθείς λεκάνες, ώστε να σχηματιστούν όπως και όπου πρέπει τα σημεία στα οποία θα φτιαχτούν μετά τα σιντριβάνια της πλατείας.

– Θα ξεκινήσουν χωματουργικές εργασίες, για ν’ ανοίξουν οι οδεύσεις για ηλεκτρολογικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

– Θα γίνει μια πλήρης χωροστάθμιση όλης της περιοχής.

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 10-15 μέρες και αμέσως μετά, θα ξεκινήσει το κυρίως μενού των εργασιών!
Η πρόβλεψη, και συνάμα η ευχή όλων, είναι να παραδοθεί έτοιμη η πλατεία στις αρχές του καλοκαιριού.

Και λίγο αργότερα, να παραδοθεί και το υπόλοιπο κομμάτι του έργου, που αφορά οδούς και κατασκευές σε πέριξ δρόμους της πλατείας. Επί της ουσίας πρόκειται για ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αιγίου, που περιλαμβάνει την πλατεία Αγίας Λαύρας, την πλατεία Βάλφουρ και τις περιμετρικές τους οδούς.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, Βασίλης Χριστόπουλος, έδειχνε χθες, όπως και όλοι στη δημοτική αρχή και γενικότερα στο Αίγιο, ιδιαίτερα χαρούμενος, αλλά στο ερώτημα της «Π» για το πότε εκτιμά ότι θα τελειώσει το έργο, προτίμησε να μην απαντήσει. «Προτιμώ να κρατήσω τις σκέψεις μου για τον εαυτό μου…»!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ

Πηγή: pelop.gr