Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του «FAME Road HUB στην Αιγιαλεία», που λειτουργεί στον ανακαινισμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων στο Αίγιο.
Το έργο «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με το ακρωνύμιο «FAME ROAD» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 στοχεύει στη βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανώνουν και να διαχειρίζονται σύνθετα και ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα. Να προωθούν υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγρο-διατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια, μέσω του δικτύου FAME ROAD και την επέκταση της προβολής των περιοχών στο εξωτερικό.
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας, εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος και δεκάδες κόσμου που γέμισαν την αίθουσα για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, έργο της αναδόχου αιγιώτικης εταιρείας ΑΝΤΑΙΟΣ. Μετά τον αγιασμό, ακολούθησαν ομιλίες παρουσίασης του προγράμματος και μουσική από τον αιγιώτη συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου και την Δώρα Πετρίδη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Andrea Colitta που παρουσίασε ένα επιδόρπιο με κύριο συστατικό τη ροδοζάχαρη, που φτιάχτηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση, ενώ προσφέρθηκε και μπουφές με finger food.
Το έργο FAME Road ξεκίνησε την 01.04.2019 και υλοποιείται έως 30.06.2023, από πέντε Εταίρους από Ιταλία και Ελλάδα, συνολικού Προϋπολογισμού 2.791.944,28 ευρώ. Ειδικά το έργο των Παλαιών Σφαγείων είχε budget 223.798,04 €.
Πηγή: Εφημερίδα “Φιλόδημος”