Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
Αρχική Ελλάδα Πολιτική - Οικονομία - Κοινωνίκά Ακης Σκέρτσος: Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος έως τις εκλογές

Ακης Σκέρτσος: Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος έως τις εκλογές

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Ακης Σκέρτσος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μέχρι τις εκλογές, όπως έκανε γνωστό ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Γιάννης Οικονόμου αποχωρεί από τη συγκεκριμένη θέση καθώς είναι υποψήφιος βουλευτής.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών με 160 στην Αθήνα και 8 στη Θεσσαλονίκη ενημερώσεων των πολιτικών συντακτών και εκατοντάδων πολιτικών δηλώσεων. Την πρώτη μέρα από εδώ είχα πει ότι θα προσπαθούσα να οριοθετήσω πολιτικά το βήμα αυτό και να απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό στη δουλειά σας, τη δουλειά των δημοσιογράφων. Θέλω να ελπίζω ότι έκανα πράξη τη δέσμευσή μου αυτή και προσπάθησα να απαντώ σε όλες σας τις ερωτήσεις και εδώ, αλλά και τηλεφωνικά με πολιτικό τρόπο και μόνο».

Ευχαρίστησε όλους τους πολιτικούς συντάκτες για τη συνεργασία λέγοντας ότι ήταν μια συνεργασία παραγωγική πολιτικά σε πολύ δύσκολες στιγμές και για την πατρίδα μας, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. «Περάσαμε μαζί ταραγμένες μέρες, ξεκινώντας από τις πυρκαγιές του 2021, την τρίτη φάση της πανδημίας, τις φυσικές καταστροφές, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ένταση με την Τουρκία, την κρίση ακρίβειας και την τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα, μου δόθηκε το προνόμιο να είμαι ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, η οποία παρήγαγε πολύ πλούσιο έργο και μου έδινε υλικό και επιχειρήματα, με τις πολιτικές και τα έμπρακτα αποτελέσματά της, να στέκομαι απέναντί σας με αυτοπεποίθηση και με επιχειρήματα. Να στέκομαι με παρρησία και ειλικρίνεια, μέσω υμών, απέναντι στους Έλληνες πολίτες και να τους ενημερώνω για το κυβερνητικό μας έργο» είπε.

Επίσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τον κ. Τσιόδρα και όλα τα στελέχη του γραφείου Τύπου, τους συνεργάτες του στη γενική γραμματεία ενημέρωσης και τους υπαλλήλους, την αναπληρώτρια εκπρόσωπο και πρόσθεσε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη γόνιμη συνεργασία που είχα με όλους τους συναδέλφους, υπουργούς και υφυπουργούς στη κυβέρνηση και φυσικά τον πρωθυπουργό, που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι θεσμικά η φωνή μιας τέτοιας κυβέρνησης».

«Σήμερα, παραδίδοντας το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στον υπουργό Επικρατείας, στον καλό φίλο τον ‘Ακη Σκέρτσο μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι επειδή η πορεία αυτή τελείωσε, αλλά χαμογελώ επειδή συνέβη. Διότι από κάθε τέλος, είναι η αφετηρία από την οποία ξεπηδούν καινούργιες αρχές» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: tovima.gr