Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος επιμένει να προβάλλει τον αγιασμό ως αντίδοτο του κορονοϊού, τον οποίο διανέμει συνεχώς σε φιαλίδια στους πιστούς.

Καυστική θέση για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με το «διχαστικό» ζήτημα του εμβολιασμού, έλαβε χθες ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, βάλλοντας όμως και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επειδή, όπως λέει, συνεχίζει «τρελές» αποφάσεις και επιχειρεί να επιστρατεύσει την Εκκλησιαστική Ηγεσία, ώστε να την αιχμαλωτίσει.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος με αμαρτωλές – δαιμονικές θέσεις της, επιτείνει την αγωνία των πιστών. Ιεράρχες, στην πλειονότητά τους και ιερείς, παραγνωρίζουν ότι στους ναούς δεν μεταδίδονται ασθένειες, αλλά ασθενείς θεραπεύονται με προσευχή και δυνατή πίστη και φεύγουν υγιέστατοι. Συσκοτίζουν τα πράγματα. Αίσχος το να συστήνουν την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού. Αλλοιώνουν το περιεχόμενο της πίστης μας, διότι τον θεωρούν ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης του ιού. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Διαγράφουν τα όσα διδάσκει η Εκκλησία ότι «τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις, δυνατά εστί παρά τω Θεώ».

Ο κ.κ Αμβρόσιος επιμένει να προβάλλει τον αγιασμό ως αντίδοτο του κορονοϊού, τον οποίο διανέμει συνεχώς σε φιαλίδια στους πιστούς.

πηγή:pelop.gr