Τον Ιούνιο του 2021, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πιστή και αυτή στο δόγμα «μας ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία», στα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, δήλωνε ότι η κλινική είναι πλήρως στελεχώμενη και έτοιμη για λειτουργία.

Λίγους μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2021, όταν τα προβλήματα στη λειτουργία της κλινικής και η σοβαρή υποστελέχωση είχαν πλέον καταγνωστεί, καταθέσαμε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, με την οποία αναφερόμασταν στην υπεράνθρωπη μάχη που δίνει το ανθρώπινο δυναμικό της προκειμένου να καλύψει τα αυξημένα αιτήματα γονιών για την παροχή βοήθειας στα παιδιά τους.

Η απάντηση –έκθεση ιδεών- που δόθηκε τότε από το Υπουργείο ήταν ότι η «6η Υ.Πε. σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου προβαίνει σε συντονισμένες ενέργειες και αξιοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτει για την εύρυθμη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής» και ότι «μεριμνά για τη συνέχιση της στελέχωσής της με εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τη διεύρυνση των υπηρεσιών της, με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του τομέα ψυχικής υγείας στην ιδιαίτερα ευάλωτη αυτή ομάδα του πληθυσμού (παιδιών και εφήβων).».

Οι μήνες πέρασαν και οι «συντονισμένες ενέργειες» και η «μέριμνα» της 6ης Υ.Πε., όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Ακολούθησε η από 9-7-2022 καταγγελία της Ε.Ι.Ν.Α. για την κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, την οποία επίσης καταθέσαμε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας και επί της οποίας δεν λάβαμε κάποια απάντηση.

Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου τα σοβαρά δομικά προβλήματα, τα οποία ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν σοβαρά και συντονισμένα από τους αρμόδιους, να οδηγήσουν στην αναστολή λειτουργίας της κλινικής.

Τώρα μαθαίνουμε ότι γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ Υπουργείου, 6ης Υ.Πε. και Διοίκησης του Καραμανδανείου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι όλοι όσοι διατείνονται ότι επιθυμούν να λύσουν τα προβλήματα της κλινικής, αποκλείεται να τa αντιμετωπίσουν διότι η πολιτική τους αποτελεί το ίδιο το πρόβλημα.