Αγαπητές και Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες 

Φίλοι Καλαβρυτινοί και Κλειτορολευκάσιοι..

      Ονομάζομαι Αλέξης Οικονόμου και κατάγομαι από το χωριό Φίλια της επαρχίας Καλαβρύτων. Είμαι παντρεμένος με την Παρασκευή Ασημάκη Ντόλκα, η οποία κατάγεται από την Κλειτορία και έχω 2 γιούς. Στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά, και να διεκδικήσω την ψήφο σας, την οποία ευελπιστώ ότι θα μου την προσφέρετε.

Τελείωσα το Δημοτικό σχολείο Φιλίων, συνέχισα τις σπουδές μου στο Γυμνάσιο Κλειτορίας και  μετά την αποφοίτησή μου, εισήλθα στη σχολή Ευελπίδων, όπου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου ονομάστηκα Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Αποφοίτησα επιτυχώς, από όλα τα σχολεία του όπλου μου, όπως επίσης και από τις Σχολές Πολέμου και Εθνικής Άμυνας. Εξήντλησα τη στρατιωτική ιεραρχία και προσφάτως αποστρατεύτηκα με το βαθμό του Αντιστρατήγου.

Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι πρόσφατη, παρόλο που συμμετείχα στα τοπικά δρώμενα  και συγκεκριμένα στο σύλλογο των απανταχού Φιλιωτών, στον οποίο κατέχω τη θέση του αντιπροέδρου από πενταετίας. Η μεγάλη αγάπη και το έντονο ενδιαφέρον, τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, όσο και για την ευρύτερη επαρχία Καλαβρύτων,  με οδήγησαν στην απόφαση για την ανάμειξη μου στα δημοτικά δρώμενα, επιθυμώντας να προσφέρω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο τόπος μας χαρακτηρίζεται από διαρκή πληθυσμιακή  συρρίκνωση και εμφα-νίζει πληθώρα προβλημάτων τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην  οικονομική του ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό έχει την ανάγκη όλων μας, ώστε να τον βοηθήσουμε να ξεφύγει από την παρακμή, που διέρχεται. Βέβαια αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, απαιτεί διαρκή προσπάθεια, συνεργασία, προσωπικές θυσίες και πάνω από όλα κατανόηση και επικοινωνία με τον απλό κόσμο, ιδιαίτερα με αυτόν που κατοικεί μόνιμα στην επαρχία μας.

Όλες αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στην απόφαση για τη συμμετοχή μου στα κοινά, με γνώμονα ΜΟΝΟ το καλό του τόπου μας. Ζητώ λοιπόν την ψήφο σας, η οποία θα είναι άκρως τιμητική για εμένα, και σας δίνω την υπόσχεση ότι θα εργαστώ άοκνα, ώστε να προσφέρω όσο μπορώ περισσότερα. Αγαπώ τον τόπο αυτό που με γέννησε, όπως και σεις που κατοικείτε σε αυτόν, και «δένομαι» μαζί σας με όρκο τιμής ότι, εάν με εκλέξετε, θα είμαι διαρκώς κοντά σας, θα ακούω τα προβλήματά σας, θα ζω  την καθημερινότητά σας, και θα συμβάλλω στα πλαίσια του δυνατού για ένα καλύτερο αύριο της προσφιλούς μας επαρχίας και ιδιαιτέρως της Δημοτικής μας ενότητας, η οποία υστερεί σε ανάπτυξη.

Η επί τριακονταετία υπηρεσία μου σε διάφορες θέσεις ευθύνης, επιτελικές και διοικητικές, (Επιτελάρχης επί 3ετία σε Μεραρχία πρώτης γραμμής, Διευθυντής επί διετία της Διεύθυνσης οργάνωσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Διοικητής της Σχολής Πεζικού και άλλες πολλές, οι οποίες δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν), αλλά και οι εικόνες και παραστάσεις μου από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής αλλά και νησιωτικής χώρας, έχω την άποψη ότι αποτελούν εχέγγυο για την αξιοπρεπή και εποικοδομητική παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας. Με σεβασμό και εκτίμηση ευελπιστώ στην ψήφο σας,  με τη δέσμευση να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη, που θα μου δείξετε.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς προς όλους τους Κλειτορολευκάσιους και τους  κατοίκους της ευρύτερης επαρχίας Καλαβρύτων

                     ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Αντιστράτηγος ε.α

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων με  το συνδυασμό “ΝΙΚΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Συνεργασία Πολιτών ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ”