Ο πρόεδρος του χωριού των Καλαβρύτων Θανάσης Σβίγγος στην «Π». Το χωριό Λυκούρια συμπάσχει με τη «θαυμάσια οικογένεια» του γιατρού Ηλία Παπαγγελή και τη γυναίκα του εργάζεται στον χώρο της Υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Λυκούρια του Δήμου Καλαβρύτων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θανάσης Σβίγγος, με αφορμή την παρουσία της Αναστασίας Παπαγγελή στη λίστα αγνοουμέμων της σιδηροδρομικής τραγωδίας,που σημειώθηκε στα Τέμπη, μέχρι και χθες το βράδυ που ταυτοποίηθηκε η σορός της με DNA των δικών της, οι οποίοι και ενημερώθηκαν.

«Τι να πούμε βρε παιδιά; Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι…», ανέφερε στην «Π» ο Θανάσης Σβίγγος, προσθέτοντας ότι «το κλίμα στο χωριό μας είναι παγωμένο, έχουν όλοι πάθει ένα μεγάλο σοκ και περίμεναν, με μεγάλη αγωνία, τα νέα και τις επίσημες ανακοινώσεις».

 

 

 

 

 

 

Θανάσης Σβίγγος

Η Αναστασία Παπαγγελή έμενε μαζί με την οικογένειά της στην Αθήνα και πήγαινε εκείνο το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σπούδαζε Γεωπονική του ΑΠΘ. Η νεαρή φοιτήτρια βρισκόταν στο 3ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, το οποίο δέχθηκε το σφοδρό χτύπημα από τη σύγκρουση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό μας», δήλωσε ο Θανάσης Σβίγγος για την Αναστασία και πρόσθεσε: «Η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, όμως τα καλοκαίρια ερχόταν για διακοπές στο χωριό μας. Η Αναστασία αγαπούσε πολύ τα μέρη μας. Ηταν πάντα χαμογελαστή και ευγενική».

Ο κοινοτάρχης Λυκούριας έκανε λόγο για «μια θαυμάσια οικογένεια», αναφέροντας πως «ο πατέρας της Αναστασίας, Ηλίας Παπαγγελής είναι γιατρός ορθοπαιδικός και η μαμά της εργάζεται κι αυτή στον χώρο της Υγείας. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για όλο αυτό που έχει συμβεί».

Οπως μας μεταφέρθηκε και από κατοίκους του ορεινού χωριού της Λυκουρίας: «Δεν θέλαμε ούτε καν να πιστέψουμε την πιθανότητα ότι θα πρέπει να πενθήσουμε τον αδόκητο χαμό ενός πραγματικού αγγέλου. Η Αναστασία είναι για εμάς ένα λαμπρό παιδί, νέα, μορφωμένη, αγαπητή όπως και οι αδελφές της, από ολόκληρη τη νεολαία των Καλαβρύτων με την οποία αλληλεπιδρούσαν κάθε σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια».

Πηγή: pelop.gr