Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το 2023 θα ξεκινήσει, όπως ολοκληρώθηκε το 2022, με την Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 «Νίκος Μιχαλόπουλος».

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ) συμπληρώνοντας φέτος τα 53 χρόνια από την ίδρυσή του, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνδιοργάνωσουν την Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, το Σάββατο και την Κυριακή 11-12 Μαρτίου 2023.
Ο ΑΟΠ θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του Νίκου Μιχαλόπουλου για την πολυετή προσφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, του αφιερώνει τον φετινό αγώνα και τον ονομάζει Ανάβαση Πλατάνι- Πιτίτσα 2023 «Νίκος Μιχαλόπουλος» .
Ο  ιστορικότερος, ίσως, αγώνας Ανάβασης στην Ελλάδα, ρίχνει σημαία εκκίνησης για το 2023, που σίγουρα θα είναι μια χρονιά με ιδιαιτερότητες. Η Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος.

Τα πασίγνωστα 3 χιλιόμετρα της Ειδικής Διαδρομής, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, αφού όλοι οι οδηγοί μιλούν με τα καλύτερα κολακευτικά λόγια για το γρήγορο «S» μετά την αφετηρία, την φουρκέτα «δυναμόμετρο» της Κ4 με τους χιλιάδες θεατές, το γρήγορο «S» της Κ8 όπου αναδεικνύει νικητές και την αριστερή Κ10 όπου προτιμούν οι «ψαγμένοι» θεατές.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος από τις 08:00 έως τις 10:00, ενώ τα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν στις 11:00.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 ενώ και τις δύο ημέρες ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει μιάμιση ώρα νωρίτερα από την εκκίνηση.

Με νέα Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα θα ενημερώνει για τις παροχές, αλλά και τους υποστηρικτές – χορηγούς του Αγώνα.

Από το Γραφείο Τύπου του ΑΟΠ

αοπ aop logo

Πηγή: www.4troxoi.gr