Επέστρεψε από το Βερολίνο η αποστολή από το Δήμο Καλαβρύτων που συμμετείχε στην 52η Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον τουρισμό, αφού συγκεντρώνει 10000 εκθέτες από όλο τον κόσμο και πολλές δεκάδες χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες και ιδιώτες . Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.  Γ. Λαζουράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης  του Δήμου κ. Ν. Μαγκαφάς και ο κ. Δ. Κατσικόπουλος.

Οι κκ. Μαγκαφάς και Λαζουράς είχαν επαφές με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και με τουριστικούς παράγοντες από την Γερμανία και από άλλες χώρες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Η προσπάθεια συνεπικουρήθηκε και από το έντυπο υλικό (στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) που είχε δημιουργηθεί τόσο από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και από αντίστοιχο υλικό από άλλους φορείς του Δήμου, το οποίο αποτέλεσε μια πολύ ενδεικτική και δυναμική αποτύπωση των αξιοθέατων της περιοχής.

Στα highlights της καλαβρυτινής συμμετοχής στην έκθεση περιλαμβάνεται και η προβολή του γαστριμαργικού στοιχείου της περιοχής μας. Το μυρωδάτο τσίπουρο, η γευστική  φορμαέλα και το χρυσαφένιο μέλι , που είχαν μεταφερθεί στο Βερολίνο, αποτέλεσαν πόλο έλξης των επισκεπτών της έκθεσης και μια πολύ δυναμική διαφήμιση της περιοχής μας, καθώς εντυπωσίασαν όσους τα δοκίμασαν. Τα προϊόντα αυτά υπήρξαν ευγενική χορηγία των συμπολιτών μας Γιώργου Βαγενά (τσίπουρο), Γιώργου Σπέρχου,  Κώστα Γκλαβά και Πραξιτέλη (μέλι) , Παναγιώτη Μηλιτσόπουλου και Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων (φορμαέλα), τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Η δυναμική παρουσία των Καλαβρύτων στην καταξιωμένη έκθεση του Βερολίνου συμπληρώνεται και με την αισιόδοξη εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων της Γερμανίας  ότι κατά το τρέχον έτος αναμένεται αύξηση 40% των επισκεπτών από την Γερμανία στην Ελλάδα, ποσοστό που, αν επαληθευθεί θα δώσει εξαιρετική ώθηση στην τουριστική κίνηση και στην περιοχή μας. Αυτό άλλωστε αποτελεί ζητούμενο για τον τόπο μας, ο οποίος κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη των τουριστικών προορισμών της χώρας μας.

Ν. Μαγκαφάς

Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης  του Δήμου Καλαβρύτων