«Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας βρίσκεται σε μία πορεία αναγέννησης. Με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στον χώρο του ΚΕΤχ θα αναβαθμίσει σημαντικά το επιχειρησιακό της επίπεδο, διαθέτοντας πλέον υπερσύγχρονες υποδομές. Και αυτό είναι κάτι που, όπως έχω πει πολλές φορές σε όλο αυτό το διάστημα των πρωτοβουλιών που ανέλαβα για την υλοποίηση του σχεδίου, δικαιούται σε απόλυτο βαθμό η τοπική αστυνομία, δικαιούται όμως και η περιοχή του ΚΕΤΧ, που θα γνωρίσει μία σημαντική οικιστική αναβάθμιση.

Επιπλέον, η σημερινή κυβέρνηση και ειδικότερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαμορφώνει ήδη την αστυνομία του αύριο, ως μία σύγχρονη και αποτελεσματική δύναμη διαφύλαξης της τάξης και της ασφάλειας του πολίτη. Δηλαδή, ως μία δύναμη διαφύλαξης της ίδιας της δημοκρατίας. Σήμερα, παρουσία του Υπουργού, κ. Θεοδωρικάκου, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τη διαρκή στήριξη του Υπουργείου στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, αλλά και τη δυνατότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης να υπηρετήσει επάξια το κοινωνικό σύνολο».

Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά το τέλος της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Α.Δ. Αχαΐας και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αξιωματικούς και τα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022.

Εξάλλου, με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου της οδού Ερμού, ο κ. Κατσανιώτης, συνεχάρη την Περιφερειακή Αρχή που μέσα από τη συνεργασία της με το Υπουργείο, θα αποδώσει ένα πολύ σημαντικό έργο για την αστυνομία, αλλά και γενικότερα την Πάτρα, σε περίπου 12 μήνες, ενώ εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι το κτίριο θα πρέπει να τύχει και αισθητικής ανακαίνισης, προκειμένου να είναι συμβατό με μία από τις πιο ιστορικές συνοικίες της Πάτρας.

«Είμαι σίγουρος ότι  το κτίριο της Ερμού, δεν θα  γίνει μόνο ένα πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο, αλλά ένα κτίριο συμβατό και φιλικό προς τον χαρακτήρα της ιστορικής συνοικίας του Μαρκάτου, όπου κάποτε έσφυζε η εμπορική ζωή της Πάτρας και σήμερα ξαναζωντανεύει από τους νέους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Τέλος, κατά την παρουσία του στα γραφεία της ΔΕΕΠ, επεσήμανε πως «οι κουκούλες, ούτε φοβίζουν κανέναν μας, ούτε εκπροσωπούν την κοινωνία της σημερινής Ελλάδας, αλλά προχωράμε μπροστά, με δύναμη και αυτοπεποίθηση για το κοινό μας μέλλον!»