«Το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο αποτελεί για την κυβέρνηση ισχυρό πυλώνα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και για τον λόγο αυτό δρομολογείται η πολυεπίπεδη ενίσχυσή του» σημειώνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, υπογραμμίζοντας ότι μετά την πρόσφατη απόφαση για προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, σε τροχιά υλοποίησης τίθεται και η κατασκευή νέου κεντρικού κτιρίου στη θέση του κτιρίου που έχει υποστεί πολλαπλές ζημιές από σεισμούς και έχει χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο για χρήση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κατσανιώτης, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.  η οποία προγραμματίζεται για τις 13 Μαρτίου 2023, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση, η κατασκευή του νέου κτιρίου, προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), προκειμένου να αντικατασταθεί το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος Αιγίου και να καταστεί δυνατή η αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου, την ώρα που η ζήτηση για αμυντικά προϊόντα που αφορούν τις Ελληνικές Ένοπλές Δυνάμεις, αλλά και διεθνώς, είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

«Μία πληγή πολλών ετών, που στερούσε σημαντικές δυνατότητες από το Αίγιο αλλά και από την αμυντική μας βιομηχανία, μπαίνει σε τροχιά επούλωσης. Απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και το εργοστάσιο στο Αίγιο θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό πλέον δεν είναι θεωρία, ούτε εξαγγελία. Είναι απόφαση που γίνεται πράξη» τονίζει ο κ. Κατσανιώτης.