Διαβάστε την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κλειτορία:
Η λέξη της ημέρας, η λέξη επιτέλους
Βάζουμε αυτή τη λέξη σαν τίτλο μιας και επιλύθηκε-επιτέλους- ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε όλοι οι χωριανοί με το αμάξι μας καθώς ανεβαίναμε από της ” κυρία κουλας (για τους παλιούς) μεχριτο σπίτι του δασκάλου.
Συγκεκριμένα, στην ανηφόρα στον δρόμο δίπλα στο παλιό σχολείο,υπήρχε υπερχείλιση του νερού που έρχεται από τη δεξαμενή με αποτέλεσμα ο δρόμος να γεμίζει με νερό και να δημιουργείται πρόβλημα στα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να διέλθουν από το σημείο τους χειμερινούς μήνες.
Έπειτα από μελέτη που έγινε από τον Δήμο, φτιάχτηκε τσιμεντένιο αυλάκι σε σχήμα επικλινές στην άκρη του δρόμου (ώστε ακόμα κι αν κάποιο αυτοκίνητο να πέσει μέσα, να μην προκληθεί ατύχημα) και καταργήθηκε το παλιό φρεάτιο, οπότε το νερό διαφεύγει παρακείμενα της μάντρας του σχολείου.
Επίσης, τοποθετήθηκε πλαστικός σωλήνας στην αρχή της ανηφόρας οπότε και αισθητικά δεν βλέπουμε πια τη σπασμένη σχάρα. Τέλος, μια άλλη σημαντική παρέμβαση κυρίως για τους κατωρουγιτες οδηγούς, πραγματοποιήθηκε στον δρόμο που οδηγεί από την κάτω ρουγα στο νεκροταφείο.
Τα τρία μεγάλα αυλάκια που υπήρχαν πριν το κεντρικό δρόμο γέμισαν με τσιμέντο, οπότε τώρα δεν χρειάζεται τα διερχόμενα αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται για να μη πάθουν κάποια ζημιά.
Να σημειώσουμε ότι αυτό αποτέλεσε αίτημα του συλλόγου μας που τέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον κύριο αντιδήμαρχο.
Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο Κλειτορίας κ. Σωτήριο Δουκλια για τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις και ελπίζουμε να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τους φορείς του χωριού μας ώστε να λύνονται καίρια προβλήματα του τόπου μας.
Μετά πατριωτικών χαιρετισμών
Το ΔΣ του συλλόγου.