Μετά από αναμονή και υποσχέσεις χρόνων, πρόσφατα, οι κάτοικοι του απανώκαμπου συντάχθηκαν σε μια κοινή γραμμή με εγγραφό τους που υπογράφεται από 220, απέναντι στις απραγματοποίητες υποσχέσεις δημάρχου και περιφερειάρχη, οι οποίοι με ανακοινώσεις και ψευτομπαλώματα προσπαθούν να σύρουν την κατάσταση μέχρι τις εκλογές …και βλέπουμε.
Μη έχοντας άλλη επιλογή πλέον κατέφυγαν στην παρουσία τους και με πανό, στο οποίο αναφέρονταν το σχετικό αίτημά τους, στην είσοδο της Ιεράς μονής της Αγίας Λαύρας, χθες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
Συμβολικό το σημείο και η μέρα που οι κάτοικοι επέλεξαν,όπου εκτός από τις χιλιάδες κόσμου, εκεί βρέθηκαν και εκπρόσωποι της περιφέρειας και ο δήμαρχος Καλαβρύτων.
Ο κόσμος σίγουρα είδε ρώτησε και κατάλαβε την αγανάκτηση.
Οι αρμόδιοι όμως για την ώρα μάλλον είναι τυφλωμένοι από το πάθος της επανεκλογής τους.
Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι φρόντισαν και στάθηκαν έξω από την Μονή, μακριά από τις εκδηλώσεις, ώστε να σεβαστούν το χώρο και το γεγονός, αλλά ταυτόχρονα και σε ένα κομβικό σημείο.
Γράφει για το θέμα η Ιωάννα Χαραλαμποπούλου

‘’Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά ένα κτυπάει το άλλο χέρι από την απελπισία λέει ο Διονύσης Σολομός…. Μέσα στην άνοιξη τής φύσης γιορτάζουμε χαρούμενα και εθνικά υπερήφανοι με υψωμένα τα λάβαρα τής νίκης την Άνοιξη τής λευτεριάς μας.25η Μαρτίου είναι μία λαμπρή μέρα της πατρίδας και της θρησκείας μας αυτή την μέρα διαλέξαμε και εμείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια να σηκώσουμε ένα πανό ζητώντας το αυτονόητο ένα δρόμο για να πηγαίνουμε στο σπίτι μας, στις δουλειές μας και τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο!!!’’

www.kalavrytanet.com