Μετά από την καταγγελία των δύο μελών του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου και την απάντηση του Προέδρου του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου, μου δημιουργούνται εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα.

Σε προηγούμενες επιστολές έχω αναφερθεί σε διάφορα προβλήματα του χωριού, βέβαια δεν είμαι μόνιμη κάτοικος, όμως ενδιαφέρομαι για το καλό όλου του χωριού.

Το εκλεγμένο, Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο εκτιμώ ότι πρέπει να ενδιαφέρεται, να επιλύει προβλήματα και να πιέζει τον Δήμαρχο για προβλήματα που χρονίζουν και αναζητούν λύση εδώ και δεκαετίες όπως π.χ. το θέμα της επάρκειας του νερού.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να θίξω το θέμα των υδρομετρητών που τυχαία παρακολούθησα τα Χριστούγεννα του 2019 παρόντος και του Αντιδημάρχου Κυρίου Δουκλιά, η απόφαση που για διάφορους λόγους δεν υλοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 θα υλοποιούνταν τον Ιανουάριο του 2020, πλην όμως από ότι πληροφορήθηκα άρχισε όχι από σύσσωμο το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά από μεμονωμένα μέλη του τον μήνα Φεβρουάριο.

Σε τηλεφωνική μου κλήση στον Πρόεδρο την 11/5/2020 για διαρροή νερού στον δημόσιο δρόμο έξω από το νεκροταφείο η οποία έφτανε μέχρι τον παράλληλο δρόμο διασχίζοντας το, έλαβα απάντηση ότι γνωρίζει τη διαρροή αλλά ασχολείται με κάποιες δέσεις στον κάμπο, μετά θα το επιλύσει και επιπρόσθετα με ρωτάει «εσύ τι κάνεις» για αυτό προφανώς.

Εν συνεχεία τηλεφώνησα στον Αντιδήμαρχο Κύριο Δουκλιά και την επόμενη μέρα 12/5/2020 η διαρροή αποκαταστάθηκε. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η διαρροή υπήρχε εδώ και μία εβδομάδα.

Εκτιμώ ότι οι προτεραιότητες και πως αυτές δρομολογούνται από έναν Πρόεδρο ή μια Διοίκηση είναι ο τρόπος, ώστε να υπάρχουν άμεσες λύσεις για τα σοβαρά και επείγοντα θέματα και στην συνέχεια η δρομολόγηση άλλων θεμάτων σύμφωνα με τον βαθμό προτεραιότητας των.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι έτσι για πρώτη φορά μετά την επισκευή και πιστοποίηση των υδρομαστεύσεων, όταν έβρεχε δεν είχαμε θολό νερό, όπως στο παρελθόν.

Η καθαριότητα του χωριού με μέριμνα των δύο μελών του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια η οποία, όποιον χρηματοδότη και αν είχε πρέπει να βρει και άλλους μιμητές.

Όσον αφορά τα ρέματα, ο καθαρισμός των γίνεται μετά από εισήγηση, μελέτη στην περιφέρεια, απλά πιστεύω ότι θα πρέπει από το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο να είχαν θεσπιστεί κανόνες έτσι ώστε να αποτρέπουν τον κάθε δημότη να πετά μπάζα και σκουπίδια μέσα στα ρέματα, χωρίς επιπτώσεις, προφανώς τα προηγούμενα Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια το θεωρούσαν περιττό φαίνεται.

Ειδικά όμως πρέπει να σταθώ στην εικόνα του αρχείου της Κοινότητας. Αυτή η κατάσταση προφανώς δικαιολογεί γιατί στο χωριό δεν έχουμε επαρκή ποσότητα νερού, ικανοποιητική καθαριότητα, χώρους άθλησης και άλλα πολλά, καθώς δεν έχουμε μια συνέχεια των αποφάσεων μας, μια ιστορικότητα των υποθέσεων και προπαντός μια τάξη, αυτό είναι κόλαφος για όλα τα προηγούμενα Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια.

Ενδεχομένως για να επιλύσεις θέματα στην Δημόσια Διοίκηση χρειάζεται μια συνέχεια και συνέπεια, με αυτό το αρχείο έτσι όπως είναι σκορπισμένο, είναι αδύνατον να μπορείς να πιέσεις με επιχειρήματα τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίλυση θεμάτων απλώς περιορίζεται σε τηλέφωνα στους αρμοδίους και «ο θεός βοηθός».

Επιπρόσθετα θα ήθελα να επισημάνω ότι το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο μπορούσε να συνεδριάζει τουλάχιστον μέχρι την 15/3/2020 και στην επόμενη φάση λόγω κορωνοϊού να αποφασίζει τηλεφωνικά άλλωστε ο συντονισμός 5 ανθρώπων που βρίσκονται στο χωριό μπορεί να γίνει άμεσα, άρα οι δικαιολογίες ότι λόγω κορωνοϊού σταμάτησαν οι συνεδριάσεις είναι κατά την γνώμη μου, απλά δικαιολογίες.

Τελικά θα ήθελα έστω και τώρα να ευχηθώ να συντονιστούν όλοι οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος για το καλό του χωριού με γνώμονα την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων, πιέζοντας συλλογικά την Δημοτική Αρχή, καθώς η πρωτοβουλία και μόνο των Ελεύθερων Αδέσμευτων Λυκουραίων δεν φτάνει, για να ολοκληρωθούν καίριες παρεμβάσεις για το καλό του χωριού.

γράφει η Καλή Ανδρίκου