Περιοδεία στα Καλάβρυτα πραγματοποιώντας επαφές με εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Νίκο Παπαναστάση.

Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της επετείου για τα 79χρόνια απ’ το ναζιστικό έγκλημα στην πόλη, συμμετείχε και ο Κώστας Πελετίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δήμαρχος Πάτρας, ενώ ακολούθησε σύσκεψη της ΚΟΒ του ΚΚΕ στην περιοχή.

Στις συζητήσεις με εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες της περιοχής, αναφορές έγιναν στις ελλείψεις των αναγκαίων Υπηρεσιών, του απαραίτητου προσωπικού για να λειτουργήσουν, σε αρκετούς τομείς. Απασχόλησαν επιπλέον, τα προβλήματα με την ακρίβεια, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι. Επίσκεψη έγινε και στα ΚΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους εργαζόμενους, πάνω σε προβλήματα που τους απασχολούν, όπως αφορούν και τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, ο Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποφασιστικής, αγωνιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ καθημερινά και μπροστά στις εκλογές σε όλες τις κάλπες (βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές). Κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του και με βάση τα προβλήματα του στην περιοχή, όπως την εγκατάλειψη παραδοσιακών εργασιών, των χωριών, αλλά και τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Τόνισε, επιπλέον, πως το πρόγραμμα οποιασδήποτε επόμενης αστικής κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο, θυμίζοντας ότι τα μόνο τα προηγούμενα περίπου τέσσερα χρόνια, σχεδόν μία στις δύο τροπολογίες της Κυβέρνησης της ΝΔ ψηφίστηκαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και περίπου το 70-80% απ’ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Πρόσθεσε, ότι την ίδια ώρα, όλα τα αστικά κόμματα, “πίνουν νερό” στις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής αστικής τάξης, τη συμμετοχή τους στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ.

Συγκρότηση εκλογικής επιτροπής
Με βάση και τα παραπάνω, τόνισε την ανάγκη να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ παντού, να απλωθεί η συζήτηση στο λαό και τη νεολαία και της περιοχής, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης που μπορεί να είχε ο καθένας ως σήμερα. «Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η ταξική θέση του καθενός, τα προβλήματα που βιώνει απ’ την εφαρμοζόμενη πολιτική, η ανάγκη να παλέψουμε επίσης από κοινού», υπογράμμισε. Σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση, βοηθάνε οι ίδιες οι θέσεις του ΚΚΕ, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού.

Να μην μείνει κανείς μόνο στις περιγραφές αντιθέτως να βγει μπροστά με πράξεις και πάλη, κάλεσε απ την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης, επισημαίνοντας πως και οι εκλογές σε όλες τις κάλπες, μπορούν να συμβάλουν και προς την κατεύθυνση ανάτασης του λαού, με ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού.

«Εμείς, δεν ξεχωρίζουμε τον λαό απ’ το τι πολιτικά στηρίζει. Μας ενώνουν τα ίδια καθημερινά προβλήματα, η ανάγκη να αγωνιστούμε για την επίλυσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους και σε τοπικό επίπεδο, ψάχνουν να βρούνε διαφορές μεταξύ τους.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε και με τη συγκρότηση εκλογικής επιτροπής ενίσχυσης του ΚΚΕ στην περιοχή, με οπαδούς, φίλους και μέλη του κόμματος, μπαίνοντας άμεσα σε λειτουργία.

Μοιράσου το…

Πηγή: alt.gr