Απάντηση προς την επιστολή του προέδρου Τ.Σ. Λυκούριας

Αλλά και όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για το χωριό και την αλήθεια

Πιστεύαμε ότι με την πολυετή σου ασχολία στην τοπική αυτοδιοίκηση κάτι θα έχεις αποκομίσει. Δυστυχώς δεν έχεις ούτε μυρωδιά.

1ον.       Καταγραφή υδρομετρητών:

Το Τ.Σ. είχε πάρει ομόφωνη απόφαση για καταγραφή των παροχών εντός του Δεκεμβρίου, ώστε να αποσταλούν στον Δήμο για ανανέωση των καταλόγων. Εσύ μέχρι σήμερα δεν έχεις βρει κατάλληλες καιρικές συνθήκες ή ακόμα χειρότερα λειτουργείς αυταρχικά αφού θέλεις να περνά η πρόταση σου, όπως λες και στην απάντηση που σου έγραψαν και δημοσίευσαν. Τα αποτελέσματα της δικής σου και μόνο ολιγωρίας και των προκατόχων σου είναι να μην υδροδοτείται κανονικά το χωριό.

2ον.      Υδρομαστεύσεις – Φρεάτια:

Εδώ η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Πέρασες και δεν ακούμπησες και στις δύο περιπτώσεις. Στην μεν πρώτη είδες του μηχανικούς του Δήμου και τον εργολάβο και ούτε που σταμάτησες να ρωτήσεις τι έγινε. Γιατί να το κάνεις; Δεν μπορείς να τρέχεις παράλληλα όλα τα θέματα.Όσο για την επισκευή του γεφυριού, τόσες φορές περνάς, πάλι έβλεπες τις εργασίες αλλά δεν συγκινήθηκες. Μόνη δικαιολογία σου θα είναι η σκέψη σου και η αφοσίωση σου για το που θα κάνετε καμιά τρύπα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των κολλητών σου. Εκ του αποτελέσματος αυτές οι γεωτρήσεις ίσως χρησιμεύσουν ως «αποδέκτες αποχέτευσης».

3ον.      Κοιμητήριο:

Έστω και καθυστερημένα έγινε ο καθαρισμός του κοιμητηρίου, συγχαρητήρια. Έξω όμως από    το κοιμητήριο δεν είδες τον καναπέ που βρίσκεται εκεί έξι μήνες. Εμείς τον βλέπουμε κάθε μέρα και μας ενοχλεί, όπως και όλους. Μάλλον εσύ λείπεις από το χωριό και η παρέα σου, ξέρεις αυτή του Σαββατοκύριακου.

4ον.       Χωματερή:

Εμείς έχουμε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση με την 308/15-1-2020 αίτησή μας, αλλά δεν την πραγματοποίησες. Δεν είναι συνενοχή αυτό; Αρκείσαι στην διερεύνηση καφενειακού τύπου,       έτσι έμαθες, αλλά θα βρεθείς προ των ευθυνών σου, δεν έχεις το ακαταλόγιστο. Εδώ θα           μπορούσαμε να αναφερθούμε και στο αρχείο (το οποίο έχει την εικόνα χωματερής) και έκανες      κανένα σχόλιο. Δεν έχεις καλέσει σε τακτική συνεδρίαση από τον Δεκέμβριο, αν και είσαι    υποχρεωμένος. Αυτό διαπιστώνεται από το υπ’ αριθμόν 2647/11-5-2020 έγγραφο πρακτικών     του Δήμου. Αν γνώριζες για τον κορωνοϊό από τότε, σου αξίζουν συγχαρητήρια.

Προς γνώση σου όμως, η πολιτεία με την υπ’ αριθμόν 40 εγκύκλιο Α.Π. 20930/31-3-2020 καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και Κοινοτήτων.

Τέλος, είναι η τελευταία φορά που απαντάμε μέσω διαδικτυακής επιστολής. Τον λόγο θα έχουν οι αρμόδιοι για την ολιγωρία σου. Θα περιμένουμε την συνεδρίαση του Τ.Σ. της Παρασκευής για να μας ενημερώσεις διεξοδικά για όλα τα ερωτήματα. Ίσως δυσκολευτείς γιατί θα είσαι μόνος, χωρίς την βοήθεια των υποβολέων και συντακτών της απάντησης. Αν το επιθυμείς, δεν έχουμε πρόβλημα να παρευρεθούν και να απαντήσουν αυτοί, αρκεί να δώσουν απαντήσεις και λύσεις.

Οι τοπικοί σύμβουλοι

Μαγκλάρας Βασίλειος

Στούρας Δημήτριος

Υ.Γ. Εσύ αλήθεια πόσες φορές πήρες τηλέφωνο να ενημερώσεις τους τοπικούς συμβούλους;